NB I

Ilyen hangulatban csak a Loki nyerhet!

Kitűnő hangulat és több ezer néző várható Debrecenben, ahol egy győzelem nagyon sokat érne a Lokinak.

Rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor szombaton Debrecenben, a Loki ugyanis 29 forduló elteltével kiesőhelyen áll az NB I-ben. Ha Leonel Pontes fiai az Újpesttel szemben is alulmaradnak hazai pályán és a Diósgyőr hozza a kötelezőt Gyirmóton, már ponthátránya is lesz a hajdúsági alakulatnak, így nem is kérdés, a Lokinak meg kell vernie az Újpestet hazai pályán. Erre készülnek a szurkolók is!

Így hangolnak a debreceni ultrák a derbire

A jó hangulat nem csak a hazaiak miatt garantált, de a lila-fehér fanatikusok is rendszerint igen szép számban látogatnak el a Cívisvárosba. Windecker József, a vendégek középpályása is szeretné, ha sok fővárosi fanatikussal ünnepelhetne a lefújást követően.

"Szeretnénk, ha minél több szurkolónk kísérne el minket Debrecenbe, mert a buzdításuk mindig plusz erőt ad nekünk. Sajnálom, hogy mostanában hazai környezetben nem tudjuk eredménnyel meghálálni a bizalmukat, de idegenben elég jól szerepel a csapat. Arra készülünk, hogy a szombati mérkőzést követően ismét együtt ünnepelhessünk szurkolóinkkal, és mindenki jó kedvvel térjen vissza Budapestre" - nyilatkozta az újpestiek honlapján a játékos.

[2295577] 2017-05-06 18:00:00 Debrecen - Újpestx;5

A másik oldalon az egyre jobb formába lendülő Ioan Filip mondta el gondolatait a találkozóról. "Csakis a három pont az elfogadható számunkra, hiszen nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Tudjuk, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, ez egy nehéz időszak a klubnak, a játékosoknak, az edzőnek és a városban mindenkinek. Harcolnunk kell, mindenképp nyerni szeretnénk.

Mindenkinek száz százalékot kell nyújtania ahhoz, hogy nyerjünk. Nehéz meccs lesz, nagy nyomás lesz rajtunk. Az Újpest kitűnő csapat, szeretik játszani a focit" - nyilatkozta a román középpályás.

Fotó: Nemzeti Sport

Az elmúlt években nem tartozott az Újpest a Loki kedvenc ellenfelei közé, bár hazai pályán rendre pontot, pontokat szereztek a hajdúságiak a IV. kerületi gárda ellen. A Loki három hazai mérkőzés óta veretlen hazai pályán, míg a lilák zsinórban háromszor nyertek idegenben - a formák tehát adottak ahhoz, hogy egy valóban háromesélyes rangadóról beszéljünk.

Véleményünk szerint a három pont sorsát végül a motiváció, valamint a több ezer lelkes debreceni fanatikus dönti majd el, a Loki ugyanis nem teheti meg, hogy ilyen körülmények között ne őrölje fel a gyengélkedő újpesti védelmet.

hatharom.com
Debrecen nyer
@2.05
[2295577] 2017-05-06 18:00:00 Debrecen - Újpestx;
2017-05-06;212
209575