FA Kupa

Chelsea vagy Leicester? Ez a kérdés!

  • Tomihmv

A Chelsea a kilencedik, míg a Leicester az első FA Kupa-győzelmére készül szombaton.

A hétvége első napján kerül megrendezésre az angol FA Kupa fináléja, amelyet a Chelesa és a Leicester vív meg a Wembley Stadionban.

A londoniak meglepetésre vereséggel hangoltak a fináléra, hiszen hétközben 1-0-ra kaptak ki hazai pályán az Arsenaltól. A városi derbit megelőzően ugyanakkor jó formában voltak, mivel hét tétmeccsen sem szenvedtek vereséget, és többek közt lenyomták a kupában és bajnokságban a Manchester Cityt, míg a Bajnokok Ligájában a Real Madridot, így bejutottak azon sorozat döntőjébe.

A szerdai zakónak köszönhetően a PL-ben szoros lehet a hajrá a Chelsea-nek, de most minden játékos a szombati fináléra fókuszál majd, ez borítékolható. Ez alól kivétel maximum Kovacic és Pulisic lesz, akik sérüléssel bajlódnak, de vélhetően erre a találkozóra már felépülnek.

Ami a Leicester illeti, a Rókák úgy fest, hogy kimásztak a gödörből, hiszen a Southampton elleni remit, illetve a Newcastle elleni vereséget követően kedden nyerni tudtak. Méghozzá nem is akárhol, hanem az Old Traffordon sikerült diadalmaskodniuk. A sikerükhöz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a Vörös Ördögök alkalmi kezdővel léptek pályára, de egy, az Álmok Színházában aratott siker minden csapatot fel tud tölteni lelkileg, akárhogy is áll fel a hazai alakulat.


>>>REGISZTRÁLOK A CBET-RE ÉS KÉREM A 200 EURÓ ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


cbet

A sportfogadók kedvenc hetei következnek! Kaszálj te is a tutikkal!

Azon sikernek köszönhetően visszafoglalta harmadik helyét a PL-ben a City, épp a hétvégi riválisa előtt, sőt két pontot rá is vert. Ugyanakkor Brendan Rodgers mesternek továbbra is sok a hiányzója, hiszen Justin, Barnes, Ünder, Morgan és vélhetően Evans sem lesz bevethető állapotban a Wembley Stadionban. A többiek viszont biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy a gárda végre valahára első ízben elhódítsa az FA Kupát.

A felek az idei szezonban eddig csak egyszer találkoztak, januárban a Leicester 2-0-ra verte otthoni környezetében a Chelsea-t. Azon meccs óta sokat változtak a londoniak, főleg Tuchel érkezésének köszönhetően, így nem meglepő, hogy a bukiknál ők a favoritok szombaton. Azonban kimenetelre nem fogadnánk, pláne úgy, hogy például a Chelsea tavaly is favoritként várta a sorozat fináléját, mégis elhasalt az Arsenal ellen.

Szerintünk szoros, kiegyenlített összecsapásra van kilátás, hiszen óriási a tét. Vélhetően tehát nem a gólokról szól majd a találkozó, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Chelsea, de igazából a Leicester is, a kulcsmeccsein rendre kevés gólos ütközeteket játszik. Ennek fényében pedig megpróbálkozunk egy kevesebb, mint 2,5 gólos fogadással, ami egyébiránt a két csapat utolsó nyolc egymás elleni csörtéjéből hétszer is zöldült.

{"headTitle":"Chelsea - Leicester","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-15 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 2,5 gól","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3559395] 2021-05-15 18:15:00 Chelsea - Leicester Cityx;