Tenisz

Ekkora szorzóért nem hagyjuk parlagon a 18 éves amerikai lányt

  • Cesc18

Érdekes meccsnek ígérkezik Katrina Scott és Karolina Muchova csörtéje, még a meglepetés is benne van a pakliban.

Valószínűleg egyre több WTA-versenyen találkozunk majd a tehetséges Katrina Scott nevével, aki idén három profi tornagyőzelmet is besöpört már és összességében 29-9-es győzelem-vereség mutatóval büszkélkedhet. 

Ugyan nem egyszerű az ITF-ről szintet ugrani, de Scott megcsillogtatta már a tudását a legjobbak között is, hiszen emlékezhetünk, hogy 2020-ban a US Openen, mindössze 16 évesen meccset tudott nyerni a főtáblán, majd Amanda Anisimova dolgát is keményen megnehezítette. 

Tavaly pedig éppen Concordban ment nagyot, miután a legjobb nyolc közé verekedte magát, ahol nagy csatában búcsúzott.

Scott idén is jól muzsikál Massachusettsben, hiszen tükörsimán letudta a selejtezőt - Emma Navarrót 6-1, 6-2-vel, míg Fernanda Contrerast 6-4, 6-2-vel intézte el -, majd az első körben 6-1, 6-1-gyel takarította el az útból Moyuka Uchijimát. Természetesen a legyőzöttek nem tartoznak a WTA krémjéhez, de azért mind a hárman az amerikai tini előtt állnak a világranglistán, tehát igenis komoly fegyvertény, hogy Scott ennyire simán gázolt át rajtuk. 

A folytatásban a korábbi Australian Open-elődöntős Karolina Muchova vár a 18 éves amerikaira, aki már egy komoly név a WTA Touron, ugyanakkor a sérülések miatt jelenleg csak a 168. helyen rangsorolják. 

Muchovának ez mindössze a hetedik versenye 2022-ben és csupán hat győzelmet számlál. 

Concordba úgy érkezett a cseh lány, hogy júliusban egyetlen meccsen sem lépett pályára, előtte Wimbledonban és Berlinben is nagyon simán kapott ki az első találkozóin, azt megelőzően pedig a Roland Garroson bokasérülés miatt volt kénytelen feladni a harmadik körös mérkőzését. Idén gyakorlatilag zavartalan, igazán jól sikerült tornája még nem is volt, hiszen amikor tudott meccseket nyerni, akkor rendre előjött valami sérülés és annak feladás vagy visszalépés lett a vége. 
 

Mire fogadjunk?


Muchova ugyan könnyed győzelemmel indította a tornát, de nem túl biztató, hogy a második szervái mögött mindössze 23%-ban tudta csak megnyerni a pontokat. Ezt a gyengeségét Scott is kihasználhatja, akinek viszont nem voltak ilyen gondjai az első meccsén, hiszen még bréklabdát sem engedett ellenfelének. 

Scott egyébként egy nagyon jó fizikumú és magas lány, aki komoly szervával és komoly ütőerővel rendelkezik, azonban akkor sem jön zavarba, ha nem ő irányítja a labdamenetet. Igazából minden fegyvere megvan ahhoz, hogy gondot okozzon és akár le is győzze azt a Muchovát, aki a sérülések miatt egyáltalán nincs ritmusban. 

Szerintünk nem reális, hogy az amerikai 3.00 körüli szorzót kapott a bukiktól. Óvatosabb duhajok választhatják a +1.5-ös szett hendikepet is 1.76-ért. 

{"headTitle":"Katrina Scott - Karolina Muchova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-11 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Scott nyer","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Scott +1.5 szett hendikep","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet