NB I

Első idegenbeli pontszerzésére hajt a Vidi Felcsúton - tippek a Fejér megyei rangadóra

  • Tomihmv

Meglepő, de a fehérváriak idén még nem tudtak pontot szerezni házon kívül az NB I-ben.

Nem akármilyen mérkőzéssel zárul az NB I kilencedik fordulója, hiszen a két Fejér megyei rivális csap össze, avagy a Pancho Arénában a Puskás Akadémia és a Fehérvár együttese feszül egymásnak. A bukmékereknél a hazaiak számítanak esélyesebbnek, igaz, átlagosan 2.30-szoros szorzón lehet rájuk fogadni háromesélyben.

3926453

Csapathírek

A felcsútiak egyébként közepesen teljesítenek idén, hiszen a Konferencia Ligában nagyon könnyűnek találtattak, az NB I-ben, viszont csak egy vereségük van eddig, a nyitókörben a Ferencváros otthonában szenvedtek 1-0-s vereséget. Az azóta lejátszott hét bajnokin ugyanakkor mindössze három sikert (Újpest, Mezőkövesd, Zalaegerszeg) számlálnak, mellette pedig négy döntetlen is olvasható a nevük mellett (Kisvárda, Kecskemét, Debrecen, Vasas), így a fordulót megelőzően a negyedik helyen álltak a táblázaton. Legutóbb a Magyar Kupában volt jelenésük, akkor 5-2-re tudtak nyerni a testvércsapatuk, a Csákvár otthonában.

Hiányzók terén viszont egyre jobban állnak Hornyák Zsolték, hiszen Spandler és Nagy Zsolt is visszatért, előbbi az MK-meccsen már pályára is lépett. Ugyanakkor Szolnokira még jó ideig nem számíthatnak Felcsúton, viszont az új igazolás, a korábbi Arsenal-nevelés, Ormonde-Ottewill, akár be is mutatkozhat hétvégén új együttesében.

Negóék öt meccse nem tudtak nyerni a Puskás ellen. - Fotó: molfehervarfc.hu

A fehérváriak ugyan két sikerrel vonulhattak szünetre (2-1-re nyertek az NB I-ben a Mezőkövesd ellen, majd 5-2-es diadalt arattak a III. Kerület otthonában az MK-ban), eddig nem igazán megy nekik idén. A KL-ben ugyan az utolsó pillanatban búcsúztak el a csoportkörtől, köszönhetően a Köln elleni 3-0-s hazai vereségnek, de a bajnokságban eddig csak kilenc pontot gyűjtöttek össze, amivel a hetedik helyen tanyáztak a játéknapot megelőzően.

A Vidi egyébiránt roppant kétarcú, hiszen hazai pályán mind a három bajnokiját (Mezőkövesd, Kecskemét, Honvéd) behúzta, viszont házon kívül mind a négyet (!) elbukta (Paks, Ferencváros, Kisvárda, Debrecen). A piros-kékek egyébiránt mindössze egy gólt rúgtak Fehérvártól távol, s

az idei szezonban egyedüliként (!) nem szereztek még idegenben pontot az NB I-ben.

Michael Boris egyébként biztosan nem tudott olyan munkát végezni csapatával az elmúlt két hétben, mint kollégája, hiszen temérdek válogatott játékost (Fiola, Nego, Zivzivadze, Pokorny, Kodro, Stopira) kellett nélkülöznie. Hiányzók tekintetében a vendégek is egyre jobban állnak, Houri felépült, az MK-meccsen már visszatért, Fiola kihagyta ugyan a legutóbbi két meccset, de a válogatottban mindkét Nemzetek Ligája találkozót végig játszotta, így vasárnap is pályára lép minden bizonnyal, avagy biztosan egyedül már csak a nyáron Achilles-ín szakadást szenvedő Alefre nem számíthat a mester.


>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT VALAMINT A 60 INGYEN PÖRGETÉST!<<<


Mire érdemes fogadni?

A Puskás Akadémia játszik hazai pályán, mondhatni megbízhatóbban teljesített eddig idén, felkészülése is jobban sikerülhetett a hétvégi derbire, ráadásul a Fehérvár ellen az elmúlt öt tétmeccsén nem kapott ki, mindezek közül pedig kettőt meg is tudott nyerni. És akkor mindemellé pedig tegyük hozzá, hogy a Vidi pocsékul teljesített ezidáig házon kívül...

Avagy nagyon adná magát az egyes kimenetel ezen a meccsen, de ugye minden sorozat megszakad egyszer, és valljuk be, azért ez benne van a pakliban. Az viszont biztos, hogy küzdelemben nem lesz hiány, mindkét csapat győzni szeretne és megindulni felfelé a tabellán.

Így pedig nem vitás, hogy mire érdemes fogadni, egyértelmű, hogy a büntetőlapokban van érték. A felek mostanság egyébként is parázs meccseket vívnak egymás ellen, legutóbbi összecsapásukon nyolc büntetőlap került kiosztásra, köztük egy piros, ami szintén jellemző a párharcra, hiszen a tavalyi három bajnokijukból kétszer is villant a piros kártya...

Mindezek tükrében pedig adják magukat tippjeink, avagy azon a véleményen vagyunk, hogy legalább hat büntetőlap kiosztásra kerül, s az sem volna meglepő, ha ezúttal is felmutatásra kerülne az a bizonyos piros színű kártya.

{"headTitle":"Puskás Akadémia - Fehérvár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-02 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Büntetőlapok száma 5,5 felett","odds":"2.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Megítélt piros lap - Igen","odds":"3.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3926453] 2022-10-02 18:45:00 Puskás Akadémia - MOL Vidi FCx;