Forma-1

Bátor tippet néztünk ki a Japán Nagydíj időmérőjére

  • Cipolla

A pénteki esős gyakorlások nem sokat segítettek az erőviszonyok megítélésében, de kinéztünk egy triplázós tippet.

Szingapúr után Szuzukába látogat a Forma-1 mezőnye, a Japán Nagydíj pedig három év után tér vissza a naptárba, miután az előző két évadban nem volt lehetősége a Száguldó Cirkusznak Japánba ellátogatnia. A pilótáknak ez az egyik legélvezetesebb aszfaltcsík a szezonban, ami komoly kihívás elé állítja a versenyzőket. A japánok megőrülnek az autósportért, így egy élvezetes hétvége elé nézünk.

A pénteki szabadedzések esős körülmények között zajlottak, így nem érdemes ebből komolyabb következtetéseket levonni, miután a szombati nap az előrejelzések szerint száraz viszonyok között lesz megtartva. Mindez azt is jelenti, hogy 60 perc lesz felkészülni az adott körülményekre, így intenzív harmadik szabadedzés is várható.

A pálya karakterisztikája mindenképp a Red Bullnak feküdhet, de a vizes körülmények között a Mercedes is elég jól mozgott, így akár ismételten beleszólhatnak az első rajtsorért folyó harcba.

A Szingapúri aszfaltcsík egy merőben más pálya volt, így a múlt heti városi eredményekből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Nálunk Max Verstappen az első számú esélyes ma is, de a 2.25-ös odds egy ilyen hétvégén sok értéket nem tartogat, pláne, hogy a Ferrari a kvalifikáción még mindig nagyon erős és nem sokat tudtunk leszűrni a formájukból pénteken.

Esteban Ocon (fotó: MTI)

A három nagy istállót így nem is bolygatnánk, a középmezőnybe látogatunk el, ahol szintén nem egyszerű jóslásba bocsátkozni. Az Alpine a múlt heti betlije után (egyik autó sem tudta befejezni a futamot) próbál javítani, amire a szuzukai pálya alkalmas is lehet.

Pláne annak függvényében, hogy Esteban Ocon egyik kedvenc versenyhelyszínéről beszélünk.

A francia pilóta még nem kapott ki csapattárstól Japánban időmérő edzéseken, de Fernando Alonso ellen igen nehéz dolga lesz fenntartani ezt a statisztikáját, főleg, hogy a spanyol nyerte az első szabadedzést. Azonban mi nem is a spanyol ellen nyeretnénk Ocont, hanem a bet365 által létrehozott négyes csoportban. Ugyanis elég jók a kilátásai a Daniel Ricciardo, Pierre Gasly és Kevin Magnussen kvartettben az Alpine pilótának. 


🟢 Bet365 bónuszkód és regisztráció 🟢


Az Alpha Tauri és a Haas csapat esetén sem vagyunk meggyőződve, hogy ez az aszfaltcsík feküdni fog az autójuknak, míg az egymáshoz képest elég közel levő Alpine-McLaren duóban egy Ocon-Ricciardo csatából a franciának kellene pozitívan kijönnie. A frusztrált ausztrál nem gondolnánk, hogy meg tudja nehezíteni annak az Oconnak a dolgát, aki ha nem baltázza el az időmérőjét, simán a legjobb nyolcba kvalifikálhat a futamra. Erre pedig triplázót kapunk a népszerű bukmékertől, amire hiba lenne nem beszállni ilyen előzmények okán.

{"headTitle":"Forma-1 Japán Nagydíj időmérő","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-08 08:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csoport nyertese (Ricciardo, Ocon, Gasly, Magnussen) - Ocon","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365