Tenisz

Két erős tippet küldünk játékba a Rune - Auger Aliassime csúcsmeccsre

 • Cesc18

Két bombaformában ütő játékos, Holger Rune és Felix Auger Aliassime csap össze a párizsi torna korábbi elődöntőjében.

Ha valaki azt mondja, hogy az októberi fedett pályás szezont ők ketten dominálják le, akkor lehet nagyokat pislogtunk volna. No, nem mintha a tudásuk és tehetségük ne lett volna meg ehhez, csak az előjelek nem ebbe az irányba mutattak. 

Különösen Holger Rune sziporkázása váratlan, hiszen a 19 éves dán játékost elsősorban úgy ismerhettük meg, mint, aki salakon érzi igazán otthonosan magát. Ám úgy tűnik, hogy egy jó kis allrounder játékos lesz belőle, akivel bizony minden borításon számolni kell. 

Rune jó szériája október elején kezdődött, amikor is Szófiában döntőbe jutott, majd ezt egy stockholmi tornagyőzelem és egy bázeli finálé követte.

Párizsba tehát úgy érkezett, hogy sorozatban három ATP-verseny végjátékában volt érdekelt. Ezek után már nem volt annyira meglepő, hogy a francia fővárosban is fut a szekere és bejutott a legjobb négy közé.

Bár egyáltalán nem volt könnyű a sorsolása, hiszen az előző körben a világelső Carlos Alcarazt búcsúztatta, de előtte hazaküldte Andrey Rublevet és Hubert Hurkaczot is. Sorozatban tehát három top 10-es játékost győzött le, mégse ők okozták azonban a dán fiúnak a legnagyobb kihívást. Az első körben ugyanis három meccslabdát is hárítania kellett a minden hájjal megkent Stan Wawrinka ellen. Valószínűleg egyébként az a győzelem is tovább erősítette és hozzájárult ahhoz, hogy bejusson pályafutása első Masters elődöntőjébe. 

Ahhoz, hogy Rune tündérmeséje folytatódjon, még Alcaraz legyőzésénél is nagyobb bravúrra lesz szüksége szombaton. A négy között ugyanis az a Felix Auger Aliassime lesz az ellenfele, aki jelenleg talán a legerősebb teniszt nyújtja a Touron. 

A 22 éves kanadai az elmúlt három hétben három fedett pályás tornán döntőzött és mindet meg is nyerte, így a párizsi győzelmeivel immáron 16 mérkőzés óta veretlen. 

Felix az elmúlt hetekben kezdte el hozni azt a teniszt és stabilitást, amit már a korábbi szezonokban is várt tőle a szakma, úgy tűnik, hogy mostanra ért meg. Emlékezhetünk, hogy mennyire, de mennyire nehezen jött az első tornagyőzelme, nyolc döntőt is elbukott, mire idén Marseille-ben végre megtört a jég, és, ha egy üzlet beindul...

Érdekesség egyébként, hogy a héten a kanadainak is az első meccse volt a legneccesebb. Auger Aliassime szintén a szakadék széléről táncolt vissza, hiszen Mikael Ymer 7-6, 4-1-re ment ellene. Majd hirtelen nyert öt játékot zsinórban Toni Nadal tanítványa és döntő szettre mentette a mérkőzést, ahol végül egy szoros tie-breakben tudta kivívni a továbbjutást. Ezt követően a veterán Gilles Simont és Frances Tiafoe-t már játszi könnyedséggel intézte el. 
 

Mire fogadjunk?


Mindkét játékos élete formájában játszik, ugyanakkor a lélektani előny Auger Aliassime felé billen, miután egy hete a bázeli fináléban 6-3, 7-5 arányban legyőzte a dánt. Ez tehát egyben egy visszavágó is lesz, a tét pedig mindkét játékos számára pályafutásuk első Masters döntője lesz. Bár 2-0-ra nyert a kanadai, mégis szoros meccset játszottak. 

Ez sem lesz éppen egy egyszerű találkozó, mert mindketten nagyon fókuszáltak a saját játékaikban. A döcögősebb rajt óta nem vesztették el a szervajátékukat, ami különösen Runétől bravúros, hiszen mint említettük, három top 10-es ellenfele volt.

Ami kicsit elbizonytalanít bennünket a dánnal kapcsolatban, hogy ugyanez volt a helyzet Bázelben is, Rune nem veszítette el a szerváját a döntőig, majd ott FAA kétszer is brékelte. Azért az ihletett formában ütő kanadai ellen már nem olyan egyszerű tartani. 

Ettől függetlenül kiélezett csatát várunk és a nagy tét miatt talán hullámzóbbak lesznek, így 2.60-ért megrizikózzuk, hogy Felix ismét nyer, de ezúttal legalább 23 játék dönt. 

Amiben még látunk fantáziát, hogy kanadai ászainak száma meghaladja majd a BetClic által megálmodott 8.5-ös line-t. Bázelben 11 ászt ütött FAA és ha abból indulunk ki, hogy most még több játékot várunk, akkor teljesen logikus választás az over. 

{"headTitle":"Holger Rune - Felix Auger Aliassime","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-05 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Auger Aliassime nyer és 22.5 játék felett","odds":"2.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Auger Aliassime ászainak száma 8.5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
          ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

20. 000 HUF ingyenes fogadás (freebet)

 • Lépj fel a BetClic oldalára és készítsd el a regisztrációdat. 
   
 • Fizess be a számládra egy olyan összeget, amelyet megengedhetsz magadnak. Az ingyenes fogadásod értéke akkora lesz, amekkora az első befizetésed összege. 
   
 • Tegyél meg egy fogadást az első befizetésed értékében legalább 1.50-es szorzóval.
   
 • Ha a fogadásod nyer, akkor a nettó nyereményt jóváírják a számládon. 
   
 • Ha a fogadásod veszít, akkor jogosulttá válsz egy ingyenes fogadásra, akkora összegben, amekkora az első befizetésed volt.

 

Kérem a 20 ezres FREEBET bónuszt

betclic