Női kézi BL

3 ok, amiért a Fradi nyeri a Bajnokok Ligáját

Hétvégén női kézi BL F4, méghozzá két magyar csapattal! Ezúttal az FTC-nél hozunk 3 okot, amiért behúzhatja a sorozatot!

Hétvégén rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourját, méghozzá Budapesten, az MVM Dome-ban. A történelem során először két magyar csapat is bejutott a négyesdöntőbe, vagyis a Győr mellett ezúttal a Ferencváros is képviselteti hazánkat a végjátékban!

A sorozat hajrájával több ízben is foglalkoztunk már és foglalkozunk még, jelen cikkünkben három okot hozunk fel, hogy miért a Fradi nyerheti meg idén a BL-t.

A Ferencváros először szerepelhet a négyesdöntőben. - Fotó: fradi.hu

1. Az esélytelenek nyugalmával

A Ferencvárosnál már az is óriási szó, hogy fennállása során először bejutott a Final Fourba, főleg úgy, hogy a negyeddöntőbeli, hazai, Metz elleni hatgólos zakót követően gyakorlatilag senki sem gondolta, hogy ez a tetemes hátrány ledolgozható, azonban Elek Gáborék lényegében bebizonyították, hogy a lehetetlen nem létezik.

Ugyanakkor a szakportálok, továbbá a bukmékerek még ezen hihetetlen eredményt követően sem adnak sok esélyt arra, hogy az FTC nyakába kerül végül az aranyérem. Vagyis tét nélkül, lazán, senkitől és semmitől sem félve játszhatják a szezon utolsó két meccsét a zöld-fehérek, avagy simán benne lehet a csapatban a váratlan és meglepő pozitív szereplés, pláne, hogy már azzal elérték a céljukat, sok csapattal ellentétben, hogy ott lesznek az MVM Dome-ban.

{"headTitle":"Ki nyeri a női kézilabda BL-t?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-06-06 15:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ferencváros","odds":"16.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

2. A hazai pálya előnye

A Győrnél is megemlítettük a hazai pálya előnyét, de ez a Fradira hatványozottabban igaz lesz. A lelátót borítékolható, hogy uralják majd a IX. kerületiek szimpatizánsai, továbbá az elődöntőben, az Esbjerg ellen, a semleges magyar szurkolók is vélhetően beállnak az FTC mögé.

Mindemellett pedig van egy fontosabb tényező is, a zöld-fehérek ugyanis a tornát megelőzően is edzhettek már az MVM Dome-ban, ami komoly előnyt jelenthet a többi csapathoz képest - még akkor is, ha a Kristiansand vagy a Győr is játszott már tavaly ott két tétmeccset -, hiszen éles váltás lesz ott pályára lépni, mint ahol egyébként a gárdák a szezonban szoktak.

{"headTitle":"Ferencváros - Esbjerg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-06-03 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ferencváros","odds":"4.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

3. Rutinos, tapasztalt játékosok

Habár első ízben szerepel a négyesdöntőben a Fradi, ez azért nem mondható el a keret minden tagjáról. Ugyanis vannak olyan kézilabdázóik, mint Tomori Zsuzsanna (aki a Győrrel és a Vipers csapatával, összesen négyszer ért fel a csúcsra), Dragana Cvijics (a Buducsnoszttal húzta be a 2015-ös Final Fourt, előtte 2012-ben is nyert a montenegróiakkal) vagy Andrea Lekics (a Győrrel még az F4 kialakulása előtt nyert BL-t, viszont a Vardar Szkopjéval zsinórban ötször is ott volt a négyesdöntőben), akiknek volt már részünk részt venni a négyesdöntőben (még Cirjenics-Kovacsics Anikó, Béatrice Edwige vagy Hársfalvi Júlia nevét is meg lehetne említeni, akik szerepeltek már a négyesdöntőben, illetve a két magyar játékos nyert is már BL-t, azonban előbbi kettő sérülés miatt nem léphet pályára a hétvégén, utóbbinak pedig nem volt vezérszerepe a Győrben anno).

Ám rajtuk kívül is vannak olyanok a csapatban (például Szucsánszki Zita, Angela Malestein, Alicia Stolle, Klujber Katrin, Emily Bölk, Szöllősi-Zácsik Szandra), akiknek, ha kijön a lépés, akkor támaszkodhatnak rájuk a ferencvárosiak a fontos pillanatokban.


       ⭐️⭐️⭐️⭐️

Akár 52. 000 HUF üdvözlő bónusz 

KÉREM A BÓNUSZT

Szerinted milyen eredménnyel zárja a BL Final Fourt a Fradi?