Európa Liga

Ezt néztük ki Szoboszlaiék ausztriai EL-meccsére

A Liverpool a szomszédba látogat, és még úgy is igen komoly favorit, hogy vélhetően Klopp tartalékol majd.

Csütörtökön megkezdi szereplését a Liverpool is az Európa Liga csoportkörében, Szoboszlai Dominikék pedig szomszédunkba látogatnak, hiszen a LASK Linz vendégei lesznek. Az esélyek a vendégek mellett szólnak, sikerükre ugyanis átlagosan 1.30-szoros szorzón lehet fogadni.

 

Csapathírek

 

Az osztrákok már tengernyi tétmeccsen vannak túl, köszönhetően annak, hogy már július végén elstartolt szezonjuk. Ugyanakkor csak egy vereséget szenvedtek ez idő alatt, még augusztus elején kaptak ki 2-0-ra a Sturm Graz ellen, az összes többi találkozójukon legalább egy pontra rendre jók voltak.

Ennek köszönhetően az Osztrák Kupában továbbjutottak, a  Bundesligában a harmadik helyen állnak (öt pontra vannak az éllovas Salzburgtól, hétvégén 3-1-re nyertek egyébként a Klagenfurt otthonában), míg az EL-ben a playoff körben a Zrinjski együttesét nyomták le, otthon 2-1-re nyertek ellenük, míg idegenben 1-1-et játszottak a bosnyákokkal.

Hiányzók terén felemás a helyzet náluk, ugyanis Anselm, Letard, Taoui és Pintor sérülés miatt biztosan kimarad (igaz, közülük eddig csak utóbbi jutott szóhoz idén), míg Darboe szereplése kérdéses.

Ami a vendégeket illeti, a liverpooliak jól indították szezonjukat, a Chelsea elleni idegenbeli 1-1-es döntetlent követően mind a négy bajnokijukat behúzták. A Bournemouth (3-1), a Newcastle (2-1), az Aston Villa (3-0), míg legutóbb a Wolves (3-1) is fejet hajtott előttük, ami által a harmadik helyen állnak a Premier League-ben, ugyanúgy 13 pontjuk van, mint a Tottenhamnak és csak két egységgel vannak az éllovas Manchester City mögött.

Jürgen Kloppnak papíron hiányzója biztosan csak Thiago lesz, míg Alexander-Arnold játéka bizonytalan, de borítékolható, hogy a német szakvezető megkeveri a lapokat. Habár a tréner azt nyilatkozta, hogy elég bő kerete van ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjön pályára, a Liverpool Echo arra számít, hogy az alapcsapatból alig lesznek kezdők. Kivétel ez alól Gomez, Jota és Van Dijk lehet, utóbbi azért, mert eltiltás miatt az utóbbi két bajnokin nem játszott, avagy Szoboszolai minden bizonnyal csak csere lesz.

 

Mire érdemes fogadni?


Nagy kérdés, hogy egy felforgatott csapattal mire lesz képes a Liverpool. Ez esetben ugyanis megnőhet a LASK esélye - amely gárda egyébként az utóbbi években rendre szerepelt az EL vagy a EKL csoportkörében, vagyis nem számít már nemzetközileg rutintalannak -, hogy egy jó eredményt érjel el, persze még így is az angolok számítanak a meccs igen komoly favoritjának.

Mindezek tükrében szerintünk, ha a linziek vereséget is szenvednek, azt maximum két góllal teszik, ugyanakkor arra is jó esély van, hogy mindkét csapat betaláljon, így ezen opciókat egy tippé gyúrtuk és bő duplázósért csatába is küldjük.

 

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt + LASK Linz +2,5 @ 2.16