Férfi kézi BL

Ilyen kezdés után nem is várhatunk mást a Veszprémtől

A címvédő idegenbeli legyőzését követően ezúttal a Montpelliert fogadja a Veszprém a Bajnokok Ligájában.

Csütörtökön lép pályára mindkét magyar férfi kézilabda kirakatcsapatunk a Bajnokok Ligájában, a találkozók közül pedig a Veszprém-Montpellier ütközettel foglalkozunk. A meccsnek a hazaiak az esélyesei, az oddsmesterek ugyanis átlagosan 1.25-szörös szorzót kínálnak rájuk.

 

Csapathírek

A veszprémiek egy héttel ezelőtt parádésan mutatkoztak be a BL új idényében, hiszen a címvédő Magdeburg otthonában nyertek öt góllal, 33-28-ra. A hétvégén pedig az NB I-ben is brillíroztak, ugyanis 16 találattal, 37-21-re nyomták le az újonc PLER-t, így négy bajnokit követően négy győzelmet számlálnak.

A bakonyiaknál a legutóbbi BL-meccset csak a térdsérülése után még rehabilitációját végző Elísson hagyta ki.

"Kemény mérkőzésre számítok, még úgy is, hogy hazai pályán fogunk játszani. Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen első Bajnokok Ligája mérkőzésünket játszhatjuk a Veszprém Arénában, remélhetőleg telt ház előtt. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink sokat fognak segíteni nekünk. Mindent megteszünk, és nem csak a győzelemért, hanem a jó játékért is" - nyilatkozta a hazaiak játékosa, Descat a handballveszprem.hu-nak, aki tavaly még a Montpelliert erősítette.

A franciák egy év kihagyást követően térnek vissza a legrangosabb nemzetközi kupasorozatba (tavaly az EL-ben a Final Fourba jutottak, de a negyedik helyen végeztek végül), a debütálásuk viszont nem sikerült jól egy héttel korábban, hiszen 30-25-re kaptak ki hazai pályán. Igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy a sorozat egyik legerősebb csapatát, a Barcelonát látták vendégül. A zakót viszont sikerült levetkőzniük, hétvégén 32-26-ra verték a Chamberyt a bajnokságban, ahol két győzelemmel állnak, míg a Francia Kupában már mentek egy kört.

A keretük egyébként a nyáron némileg átalakult, négy érkezőjük és hat távozójuk volt, köztük ugye Descat, de Jensen vagy Bos is távozott, vagyis azért némileg gyengültek. A Barca elleni találkozójukat pedig Jaime Fernández, Yanis Lenne és a rutinos Diego Simonet hagyta ki.

 

Mire érdemes fogadni?


Nem vitás, a Veszprém várja jobb előjelekkel a találkozót, hazai pályán is játszhat, valamint minőségibb csapattal is rendelkezik. Avagy úgy véljük, hogy a magyar csapat megcsinálja a bukmékerek által felállított hendikephatárt, vagyis legalább négy góllal legyőzi a Montpelliert.

 

Tipp: Veszprém -3,5 @ 1.78