Bundesliga

Négy, öt vagy akár több gól lesz a különbség a Bayern-Bochumon?!

  • gb1

A müncheniek az utóbbi négy meccsen 19-et vágtak a VfL-nek, így akár újabb alázás is benne van a pakliban.

Ha Bayern négy gólt lőtt a Manchester Unitednek, akkor a Bochumnak minimum ver egy nyolcast, gondolhatná a laikus és annyira talán ez nem is áll messze az igazságtól. A rekordbajnok mutatója egészen pazar szombati ellenfelével szemben, hiszen az utóbbi 36 hazai Bundesliga-meccséből csak egyet bukott el ellene, még jó 30 évvel ezelőtt. A legutóbbi összecsapásuk az Allianzban 3-0-s bajor-sikert hozott, de ennél születtek már jóval nagyobb diadalok is. A bukik mindenesetre hasonló eredménnyel számolnak itt is, hiszen a -2.5-es hendikepet pakolhatjuk 1.80 körül.

A VfL annyiban reménykedhet, hogy Thomas Tuchel a védelmet csak nem tudja rendesen összerakni, olykor átjáróház a hátsó szekció. Ezt jól láthattuk a Manchester United elleni BL-meccsen is, amit ugyan 4-3-ra megnyertek Kane-ék, de az jól látszott, hogy könnyen sebezhető a csapat. 

A gólok tehát szombaton is jó eséllyel potyognak majd, de az egész ligában záporoznak a találatok, hiszen négy kör alatt már 138-szor rezzent a háló!

A Bundesliga történelme során ez a második legmagasabb szám, ha pedig a top 10 legerősebb UEFA-kiírást nézzük 2023/24-ben, akkor is élen jár a német élvonal.

Visszakanyarodva a szombat délutánra, jó hír a hazai oldalon, hogy immár a Dortmundtól megszerzett Guerreiro és a télen síbalesetet szenvedett Neuer is edzésbe álltak. Coman már majdnem 100 százalékos, a United ellen csereként már be is állhatott, Müller és Tel is a padról jöttek be a BL-ben, utóbbi pedig egy parádés góllal vette ki a részét a sikerből. A 18 éves tehetség némileg el is viszi a reflektorfényt Harry Kane-ről, aki szintén remekül kezdte müncheni karrierjét.

Amennyiben az angol csapatkapitánya szombaton is betalálna, az lenne az ötödik gólja, öt forduló alatt erre pedig egy nagyon szűk társaság volt csak képes: Gerd Müller (1965), Klose (2007) és Mario Mandzukic (2012). Nem véletlen, hogy újabb góljára csak 1.33-szoros pénzt kapunk, bár ez talán már a value-határ alatt van. 

Tipp szempontjából úgy véljük, nem érdemes túlgondolni a helyzetet, amíg a bajorok védelme nem stabilizálódik. A müncheniek mondjuk több nagy verést is kiosztottak a VfL-nek az utóbbi időben, bár egyszer meg is égtek ellene csúnyán, de az elmúlt négy meccsükön 19-et termeltek ellene. A Bochum ugyan nem egy nagy gólvágó csapat, de érdekesség, hogy az utóbbi három bajnokin 65 lövési kísérlettel próbálkozott és biztos, hogy szombaton is fognak tüzelni szép számmal. Mindent összevetve ugyan a meglepetést nem nagyon látjuk reálisnak, de a szépítést azért összehozhatják a vendégek.


✅ Tipp: Bayern nyer + mindkét csapat szerez gólt @2.10

Fogadási határidő: szeptember 23. 15:30