Német foci

Kapaszkodik a Hertha, így állnak Dárdaiék feljutási esélyei

  • gb1

Drámai meccset nyert meg vasárnap a berlini együttes, amely már a tabella első feléig mászott a mélyrepülést követően.

A szezon nem sprint, hanem maraton. De most úgy érezzük, hogy 90 méterrel le vagyunk maradva a többiek mögött. Lassan el kéne indulnunk…

- mondta a szezon korai szakaszában nagyon bölcsen a Hertha nyári szerzeménye, a rutinos, Hamburgban vagy a QPR-ben is megfordult Toni Leistner. A berlini együttes a történelmien rossz kezdés - három kör, nulla pont, nulla lőtt gól - után aztán csak elkezdett életjeleket adni, hat fordulót követően pedig az utolsó helyről felkapaszkodott a kilencedikig.

A mögöttünk álló hétvégén már a szezonbeli harmadik bajnoki győzelmét szerezte meg a Hertha, de így is frászt hozhatta szimpatizánsaira. A Kiel otthonában az első félidőben már 2-0-s előnyben voltak a kék-fehérek, ám kiegyenlített a Holstein. A hajrában aztán a korábban az NB I-ben is megfordult Tabakovic büntetőt rontott, de még ezzel sem volt vége a drámának, hiszen a 93. minutumban Dárdai Bence újabb tizenegyest harcolt ki, amit Fabian Reese végül bevágott, biztosítva az újabb három pontot.

A végelszámolásnál persze erre senki nem fog emlékezni, csak a győzelem számít és ismét elkezdett pislákolni a reménysugár, hogy akár célba vehetik a feljutást. Dárdai helyzete mondjuk közel sem egyszerű, az öltözőben egyik játékos a másiknak adta a kilincset, több mint 50 játékos volt érintett az átigazolásokban, tehát egy teljesen felforgatott kerettel dolgozik a 47 éves szakember. A legrosszabbkor jött az alapemberré váló Dárdai Palkó sérülése is, aki a múlt heti, Braunschweig elleni diadal alkalmával robbant le, a hét közepén már meg is műtöttek, így hónapokig nem játszhat majd.

 

 

int emlékezetes, a szezon előtt a Hertha a favoritok között volt a feljutási piacokon, ám a sorozatos vereségek után hamar háttérbe szorult a berlini együttes. Az utóbbi napokban mutatottak miatt viszont a bukik újfent kezdenek bízni Dárdaiékban, akik 6-szoros oddsukkal ugyan még csak a hetedikek a szorzók szempontjából, de még pár siker és hipp-hopp újra a top háromba kerülhet az együttes.

"A csapat sokat dolgozott, és halad előre. A fiúk tanulni akarnak, és el akarják érni a céljaikat. A felkészülés óta csapategységet alakítunk ki, a győzelmek ezt segítik elő, és további biztonságot adnak a folytatásra." - mondta Dárdai, aki azonban korábban már úgy nyilatkozott, hogy évekbe is telhet a visszajutás, ezzel levéve a terhet legénységéről. Erre a legnagyobb esélyes a régóta beragadt Hamburg (1.72), illetve a Schalke (2.87), ám egy csapat sem kezdte tökéletesen a 2023/24-es kiírást, így Dárdaiék lemaradása csak négy pont a biztos Bundesliga-indulást jelentő második helytől. 


✅ Német Bundesliga II 2023/24 - Feljut
 

Hamburg @1.72

Schalke @2.87

Fortuna Düsseldorf @3.75

Hertha @6.00

Fogadási határidő: szeptember 29. 18:30


435851