Nemzetközi foci

Ígéretes hosszú távú fogadások a szezonra! Tényleg azok?

Lassan eltelik az őszi szezon fele, így pedig körvonalazódnak az erőviszonyok. Találtunk egy 'tuti' long term kombit?

Közel egy hónapja becsengettek az iskolákba, avagy hamarosan véget ér a szeptember, ez pedig már azt is jelenti, hogy ha még homályosan is, de körvonalazódnak az erőviszonyok az európai bajnokságokban. Egyelőre még sehol nem értük el a 10 fordulót vagyis rengeteg idő van még hátra a bajnokságok végéig, ugyanakkor óvatosan ugyan, de el lehet kezdeni becslésekbe bocsátkozni a végső esélyeseket illetően. Mi is teszünk rá egy kísérletet és megpróbáltunk összeállítani egy nagyon nagy eséllyel nyertes szelvényt! 

A hosszú távú fogadások rendkívül izgalmas szeletét képezik a sportfogadásnak, ugyanakkor nem minden sportfogadó szereti ezt a típust, aminek a legtöbbször az az oka, hogy túl sokáig 'áll a pénz' egy-egy tippben. A long term tippekre ezért olyan összegeket, téteket érdemes elkülöníteni, amit nem forgatunk a mindennapi fogadásaink során, ha pedig van lehetőségünk ezt megvalósítani, akkor akár egy hagyományos pénzügyi befektetésként is tekinthetünk a hosszú távú fogadásokra. A vele járó kockázattal együtt természetesen. 


✅ Tipp #1: Bajnok lesz a Ferencváros + Manchester City@1.90 


Az alapkombinkra ezt a két fogadást néztük ki, amelyre jelenleg 1.90-es szorzót kapunk. A magas eredő szorzó elsősorban a Fradi 1.40-es bajnoki címe miatt jön létre, a zöld-fehérek a kevesebb lejátszott mérkőzés miatt egyelőre nem vezetik még a tabellát és mivel már 5 kör alatt becsúszott nekik egy vereség is, ezért elbizonytalanították a bukmékereket. Minket viszont nem tántorít el semmi attól, hogy kimondjuk, a Fradi lesz a bajnok tavasszal is. Az új tréner egyelőre hibátlan, a Fradi kerete pedig annyival kiemelkedik a magyar mezőnyből, hogy kisebb földindulásnak és égszakadásnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy az FTC-t bármelyik csapat le tudja szorítani az NB I trónjáról. 

Hasonlóan magabiztosan vagyunk a Manchester City címvédésében is.

Pep Guardiola csapata 6/6-as mutatóval rajtolt a Premier League-ben, ilyenre pedig korábban csak 2004/05-ös idényben volt példa, akkor egy bizonyos José Mourinho startol így a Chelsea-vel, és végül bajnok is lett a londoniakkal.

Guardiola Cityje tavaly triplázni tudott és nem látni, hogy mitől lenne idén gyengébb a csapat. Ez a gépezet csavarról csavarra össze van rakva, messze a riválisok előtt jár tudásban és - ez talán még fontosabb - stabilitásban is. A City kezére játszik az is, hogy a nagy riválisok közül a Chelsea és a MU kínos vergődésen megy keresztül, az Arsenal tavaly sem bírta a hajrát, a Tottenham nem igazán vehető komolyan, a Liverpool pedig úgy fest, hogy visszaveszi az első számú kihívó pozíciót, de Klopp csapatában sem látjuk azt az erőt, ami egy 9 hónapig tartó versenyfutásban az ő javukra döntené a mérleg nyelvét. 


✅ Tipp #2: Bajnok a Fradi + Man. City + PSG @2.29 


Az alapkombit persze lehet cifrázni és tovább építeni. Maradva a topligáknál a francia és a német bajnokságot néztük meg. Bár a PSG életét egész nyáron botrányok kísérték, Luis Enrique személye azért valamelyest garancia a sikerre. A tékozló fiú Mbappét beterelte a nyájba, aki köszönte szépen el is kezdte ontani a gólokat. A nyári új igazolások is jól muzsikálnak, így hiába a szezonra jellemző állandó sérülés hullám, a PSG szép lassan megérkezik a tabella tetejére. Nagyon fiatal, nagyon ambíciózus csapata van most a PSG-nek és mivel a riválisok közül sem a Marseille, sem a Monaco, sem a Lille nem igazán kezdett acélosan, ezek alapján jósolható, hogy hosszú távon itt is ki fog jönni az erőkülönbség a címvédő javára. 


✅ Tipp #3: Bajnok a Fradi + Man. City + PSG + Bayern München @2.74 


A Bayern Müchen favorizálására alighanem az olvasók többsége most felszisszen, hiszen a bajorokra 1.20-as szorzóért idén hosszú távon fogadni nem tűnik egy nagy üzletnek. A Dortmund-Lipcse duó mellé idén felnőtt a Leverkusen is, így immáron három veszélyes ellenfele is van a rekordbajnoknak, és mivel már tavaly is pengeélen táncoltak a címvédés kapcsán, joggal feltételezhető, hogy idén akár meg is szakadhat a bajor sikerszéria. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy továbbra is a Bayern Münchené a legjobb keret Németországban, Harry Kane leigazolása pedig kiküszöbölheti a tavalyi gondokat, az angol csatár személyében méltó utódot találtak Lewandowskinak. A Tuchel-Löw páros számára ez az első teljes szezon a csapat élén, és mivel egy sikeres duóról van szó, képesnek látjuk a bajorokat arra, hogy idén is megszerezzék a salátástálat. 


Te melyik szelvényt vállalnád be?