Darts

Két nagyágyú is búcsúzik a nyitónapon?

Rajtol a World Grand Prix, az első játéknapra pedig három tippet néztünk ki.

Október 2-án, hétfőn este Leicesterben elrajtol a World Grand Prix, amely mindig a szezon egyik legizgalmasabb versenye, hiszen ez az egyetlen alkalom, amikor a játékosoknak nem csak a kiszállónál, de a beszállónál is duplát kell dobniuk. Ez a játékforma igencsak fel tudja borítani az esélyeket, bár a legendás Phil Taylor ebben is zseniális volt és tizenegy alkalommal behúzta a WGP-trófeát. 

Hétfőn a felső ág nyolc első körös mérkőzése kerül terítékre, tehát rögtön a nyitónapon bemutatkozik a világbajnok és világelső Michael Smith, de tábla elé áll Gerwyn Price, Dirk van Duijvenbode, Nathan Aspinall és Raymond van Barneveld is. 


Ez nem 'Bully Boy' versenye...


Smith-nek tavaly sok-sok elveszített major döntő után a Grand Slamen végre összejött az áttörés, majd ugye megnyerte a világbajnokságot. Azóta nagy tornát nem tudott nyerni és meglepő lenne, ha Leicesterben érne fel újra a csúcsra, hiszen a televíziós nagy tornák közül messze a World Grand Prix-n a leggyengébb a mérlege. 

Ez lesz a tizenegyedik alkalom, hogy szerepel ezen a versenyen és a korábbi tízből mindösszesen kétszer (!) élte túl az első meccsét, majd utána ki is esett. A WGP mutatója tehát 2-10! 

Ez a szörnyű mérleg egyértelműen arra vezethető vissza, hogy Smith mindig is tömegben volt igazán erős, de ezen a tornán ugye a dupla beszálló miatt hatalmas jelentősége van annak, hogy ki mennyire hatékony a dupla szektorokon. 

Smith 2019-ben nyert legutóbb meccset a WGP-n, de azért azt látni kell, hogy az elmúlt években rendre klasszis játékosok ellen kapott ki. Ezúttal barátibb a sorsolása, hiszen Callan Rydz ugyan ügyes játékos, de legalább annyira hektikus is, aki általában a duplákon tud leakadni, szóval ez most mindenféleképpen egy fogható meccs a világelső számára. 


 

🚨 A Hathárom napokon belül megszűnik a jelenlegi formájában.🚨

✅ Ne csüggedj, csak költözünk! ✅

👇Zavartalanul olvashatsz minket a továbbiakban is az alábbi linken:👇

>>> https://medium.com/@hatharom <<<
 

🌎 VPN használatával és külföldről továbbra is elérhetőek maradunk a szokott helyen is!🌎

>>> hatharom.com <<<

 


 

Wade-ben bátran bízhatunk!


A rutinos angol a legjobb éviben elképesztően jó volt ezen a tornán, 2007 és 2014 között összesen ötször volt ott a legjobb négy között és kétszer meg is nyerte a trófeát. Az elmúlt nyolc évben viszont csak két meccset nyert, ami elég nagy visszaesés, de idén talán újra sikerül nagyot alkotnia Wade-nek, hiszen parádésak a kiszálló statisztikái. 

Mint fentebb látható, amikor három nyíl állt a játékosok rendelkezésére, hogy kiszálljanak, akkor Wade a legkönyörtelenebb mindenki közül, illetve a 44%-os kiszállózása is a legjobb 2023-ban. 

Nem rossz előjelek ezek a WGP előtt és bár Krzysztof Ratajski borzasztóan szívós ellenfél, aki idén European Tour-versenyt is nyert, de ezt a meccset akkor is az angolnak adjuk. 

 

Korán elvérzik az egyik legnagyobb ágyú?


Price az elmúlt három évben elég jól szerepelt ezen a tornán, hiszen 2020-ban megnyerte, majd 2021-ben újra döntőzött, de akkor kikapott Jonny Claytontól, míg tavaly a legjobb négy között esett ki. Elég stabil tehát a walesi ebben a formátumban, de Danny Noppert személyében az egyik legkeményebb nem kiemelt ellenfelet kapta. Ne felejtsük el, hogy a holland srác már beverekedte magát a top 10-be a világranglistán és minden versenyre borzasztóan motiváltan utazik el. 

Ugyan Price idén a nyolcadik leghatékonyabb a kiszállóknál, de a fentebb linkelt statisztikában látható, hogy amikor három nyíl áll a rendelkezésre a kiszálló előtt, akkor 'Noppie' top 5-ös hatékonyságú. Nagyon észnél kell tehát lennie a walesinek, mert ez egy rettentően veszélyes első körös meccs. 


Tippek a WGP első játéknapjára:
 

✅ Tipp #1: Smith 2-1-re nyer @3.20
 

✅ Tipp #2: Wade nyer Ratajski ellen @1.80
 

Tipp #3: Noppert +1.5 szett hendikep @1.66

Fogadási határidő: október 2. 19:00