Bajnokok Ligája

Dortmundban kéne nyernie a tartalékos Milannak

Felforgatott középpályával utazik el Németországba a Milan úgy, hogy nyernie kéne.

Ahogyan az F-csoport másik meccse, úgy a Németországban esedékes Dortmund-Milan találkozó is igazi rangadónak titulálható. A Borussia párizsi vereséggel kezdett, míg a Milan a Newcastle ellen nem tudta otthon tartani a pontokat, így igazság szerint ezen a meccsen a döntetlen egyik csapatnak sem túl jó.

Mindkét csapat egészen elfogadható szezont fut, hiszen a Dortmund 14, a Milan 18 ponttal áll hazája bajnokságában, a top4-ben. Mindkét fél három bajnoki sikert aratott zsinórban, ugyanakkor most lényegesen nehezebb 90 perc vár a fiúkra, mint mondjuk a Wolfsburg vagy a Cagliari ellen.

 

Az egyik legfontosabb faktor, ahol eldőlhet a 3 pont sorsa, egyértelműen a Milan középpályája, ahonnan Bennacer és Krunic mellett most már Loftus-Cheek is kidőlt, így egy soha sem látott Adli-Musah-Reijnders hármas áll majd a védelem előtt. A legérdekesebb talán az amerikai fiú játéka lehet, aki eddig egyetlen meccset játszott végig a Milanban, sárgát viszont már kettőt is kapott. Aminek viszont örülhetnek az iparvárosiak, az Calabria visszatérése, illetve a csatársorban sem cseng rosszul a Pulisic-Giroud-Leao hármas.

Ami a felállásokat illeti, a Dortmundnál is a 4-3-3 lehet a nyerő, itt az Adeyemi-Füllkrug-Malen trió rohamozhatja Maignan kapuját. Habár ez sem cseng rosszul, azért idén is bőven kiveszi a részét a gólokból is Marco Reus, aki vezeti is a házi góllövőlistát. Rá is nagy szüksége lesz Edin Terzic mesternek, hiszen a Dortmund kimondva is a 3 pontért lép pályára.

"Kiválóan képzett, technikás csapattal találkozunk, és tudjuk, ez egy teljesen más meccs lesz, mint a párizsi. Habár nem tudtunk pontot szerezni, jól játszottunk a PSG ellen, de annál most még bátrabb futballt várok a fiúktól. Úgy számolunk, hogy legalább 10 pont kell a csoportból való továbbjutáshoz, ehhez pedig szerda este nyerni kell" - adta ki az ukázt Terzic.

A fiatal német mester szavaitól függetlenül, mi is kifejezetten jó meccsre számítunk, de ő csak ráerősített erre. Két, a lendületes futballt preferáló csapat találkozik, így összejöhet egy masszív adok-kapok, rohanós taktikával. Sok esetben a győzelmi kényszer rányomja a bélyegét a meccsre, de mi most abban bízunk, hogy éppen ellenkezőleg történik majd.

 


✅ Tipp #1: 3.0 gól felett @ 2.13
 

✅ Tipp #2: 2. félidő 1.25 gól felett @ 1.63
 

Tipp #3: 2 vagy 3 gól lesz a 2. félidőben @ 2.25
 

Tipp #4: Yunus Musah 0.5 sárga lap felett @ 4.33
 

Fogadási határidő: október 4., 21:00