Bajnokok Ligája

Aki kikap a Celtic-Lazión, az szinte biztosan búcsúzik a BL-ből

Az első meccs drámai végkifejletet hozott a Lazio meccse, de most sem fér bele a vereség az olaszoknak.

A Bajnokok Ligája E csoportjában egyelőre a Celtic került kisebb lépéshátrányba, miután sima, kétgólos vereséget szenvedett el a Feyenoord otthonában. A Lazio és az Atletico Madrid 1-1 ponttal áll, így fontos kör következik ebben a kiélezett csoportban.

A skót bajnok elég gyötrelmesen indította ezt a BL-szezont, hiszen nem elég a 2-0-ás vereség Hollandiában, a találkozó végén már kettős emberhátrányba került a csapat. A két kiállított pedig természetesen szerdán nem léphet pályára, így a sérültek mellett ez sem jön jól Brendan Rodgersnek.

A bajnokságban egyébként jól megy a Celticnek, egyelőre 19 pontot gyűjtött a gárda hét kör után, többek közt a Rangers elleni rangadót is megnyerve. Természetesen a nemzetközi porond teljesen más szint, itt jóval esélytelenebb a skót csapat.

Liel Abada, Cameron Carter-Vickers, James McCarthy, Maik Nawrocki, Marco Tilio és Stephen Welsh sérült, hozzájuk csatlakozott a két eltiltott, Gustaf Lagerbielke és Odin Holm, tehát igen sok játékost kénytelen nélkülözni Rodgers.

A Lazio ezzel a csoporttal megkapta az esélyt, hogy kivívja a továbbjutást 2021-hez hasonlóan, noha a gárda azért messze van Európa topcsapataihoz képest. Maurizio Sarri együttese messze le van maradva már a honi bajnokságban, hiszen csak a 16. helyen áll a honi pontvadászatban, tehát a forma egyelőre finoman szólva sem jó.

A BL első meccse igazi drámai végjátékot hozott, hiszen a Lazio a 96. percben egyenlített a kapus, Ivan Provedel találatával. Ez a pont pedig a végelszámolásnál akár sokat is érhet, de a csoport outsidere egyértelműen a Celtic, így a szigetországiak ellen nem szabad pontokat elszórni.

Sarri a legerősebb kezdőjét küldheti pályára, ugyanis minden játékosa bevethető szerdán.

Mire érdemes fogadni?

Nehezen látjuk, hogy a skótok minőségileg fel tudják venni a versenyt a Lazióval, hiába az olaszok borzasztó otthoni formája. Tavaly is győzelem nélkül maradt a Celtic, megkockáztatjuk, hogy ma sem fog győzni a hazai gárda. Azonban az olaszokban sem bízunk maradéktalanul, így a döntetlen nélküli opciónál vesszük ki a vendégsikert, tehát +0-ával fogadunk a Lazióra az ázsiai piacon.


✅ Tipp: Ázsiai hendikep: Lazio +0 @1.87
 

Fogadási határidő: október 4., 21:00