Bajnokok Ligája

Újabb kínos égés vár Mbappéékra?

A párizsiaktól az idei játék kevés lesz Newcastle-ben, még akár a veszélyes futballhoz is.

Igazán nívós találkozót rendeznek a Bajnokok Ligája F-csoportjában szerda este, de őszintén szólva ez a kvartett minden meccsére igaz. Mindenesetre most a döntetlennel kezdő Newcastle United és a továbbjutásra legnagyobb favorit PSG találkozik egymással a Tyne-folyó partján, az esélyek pedig nem szólnak egyértelműen a franciák mellett.

Hiába nyerte meg első BL-meccsét a párizsi gárda, finoman szólva sem diadalmenet eddig a szezonja. Hétvégén már a negyedik pontvesztését szenvedte el a Ligue 1-ben, ami se a keretre, se Luis Enrique mesterre nem vet jó fényt. A párizsiak bajnoki címe azért nincs nagy veszélyben, hiszen például a legnagyobb kihívó Marseille hajója is léket kapott, de a dúsgazdag klubnál azért nem is az az elsődleges cél, hogy izgalommentes aranyérmet ünnepelhessenek az év végén.

Kylian Mbappé visszatérése sem oldotta meg a problémákat, ugyan a 8 meccsen lőtt 16 gól nem rossz, de abszolút nem is kiemelkedő, főleg nem az elmúlt években látottakhoz képest. Egyértelműen érződik Messi és Neymar hiánya, azért Kolo Mouani, Asensio és Dembélé nem azt a szintet képviselik, mint a dél-amerikaiak, ráadásul Verratti is távozott, így Luchónak erőteljesen új csapatot kellett építenie.

Ezzel szemben Newcastle-ben nem volt hatalmas bevásárlás, bár a szezonkezdet nem is volt éppen jó. A Szarkák rangadót veszítettek a City, a Pool és a Brighton ellen is, de a rehabilitáció azért jól sikerült, ráadásul Eddie Howe csapata egy hónapja gólt sem kapott.

Hiányzók viszont mindkét oldalon lesznek, ami kicsit átírhatja a képletet. Az angoloktól Willock, Botman, Barnes biztosan kihagyják a meccset, de Joelinton és Callum Wilson is kétségesek, így a támadósor eléggé vegyes összetételű lehet. A túloldalon Asensio és Kimpembe a legfontosabb hiányzó.

Első ránézésre ez egy underes meccsnek tűnik, több okból is. Egyrészt egyik csapatnak sem borzalmasan rossz eredmény a remi, hiszen az angolok is gondolkozhatnak úgy, hogy a csoport legjobbja ellen az x otthon okés, másrészt a támadójáték azért egyik oldalon sem kimagasló idén. A Newcastle kemény védelme képes lehet 0-1 gólon tartani a franciákat, akkor pedig nem lesz gólfesztivál.

Az under mellett a lövésekre is bepróbálkozunk, hiszen az első körben az angolok csak egyszer, a franciák pedig kétszer találták el az ellen ketrecét.

 


✅ Tipp #1: 3.0 gól alatt @ 1.71
 

✅ Tipp #2: 9.0 kaput eltaláló lövés alatt @ 1.87
 

Fogadási határidő: október 4., 21:00