Tenisz

Ennyiért szinte kötelező megjátszani ezt a tippet Fucsovics meccsén

Kiemelt teniszezőt búcsúztathat Fucsovics Márton a pénteki sanghaji mérkőzésén.

A héten megkezdődtek a sanghaji tenisztorna küzdelmei és pénteken már a kiemeltek is becsatlakoznak, köztük az a Felix Auger Aliassime, aki Fucsovics Mártonnal néz majd farkasszemet. A magyar teniszező idén két Mastersen jutott be a harmadik körbe és itt a remek lehetőség egy újabb jó szereplésre, a kanadainál mélyebben ugyanis kevesen vannak jelenleg a top 100-ban.

Kiemeltet búcsúztathat Fucsovics pénteken. - Fotó: archív.

FAA ebben a szezonban árnyéka önmagának és mindenki csak találgat, hogy mi történt vele. Tavaly elindult végre a jó irányba, négy ATP-címet húzott be, megnyert több, mint 60 meccset és bejött a világranglistán a legjobb 10 közé. Azt lehetett várni, hogy idén még tovább fejlődik és elkezd tényező lenni a Grand Slam-tornákon. Ehhez képest meccseket alig tud nyerni és az októberre negatív (!) mérleggel kanyarodott rá.

A kanadai fiú az elmúlt 10 ATP-versenyén kettő meccset tudott megnyerni, legutóbb márciusban Indian Wellsben játszott tudásának megfelelően.

Tény, hogy tavasszal bajlódott sérüléssel, de az elmúlt hónapok vereségei már nem foghatóak arra.

Miután kiemelt Sanghajban, így az első körben nem kellett játszania, de ez mostanság inkább hátrány, mintsem előny lenne. Erre a tornára úgy érkezett, hogy Pekingben két szettben kikapott a szintén nem túl nagy formában ütő Holger Rune-től, míg a US Openen Mackenzie McDonaldba tört bele a bicskája. A két vereség között volt egy győztes meccse a veterán Gael Monfils ellen. De továbbra sem úgy tűnik, hogy FAA nagyon beleerősítene így a szezon végéhez közeledve.

Különösebben Fucsovicsnak sincs emlékezetes éve, de azért majd' dupla annyi győzelmet jegyez idén, mint a kanadai és ATP-pontokban is többet gyűjtött, tehát kvázi kijelenthető, hogy 2023-ban Marci jobb játékos, mint Auger Aliassime.

Ennek fényében mi underdogként örömmel szavazunk bizalmat a magyarnak, akinek idén van már hat-hét olyan meccset, amit esélytelenebbként húzott be. De Fucsovics mellett szól az is, hogy a napokban egy meccset nyert már Sanghajban, tehát sokkal inkább lendületben van.


✅ Tipp: Fucsovics nyer @2.40
 

Fogadási határidő: október 6. 08:00