Darts

Erre fogadunk Van Gerwen nyolcaddöntőjén

Csütörtökön az alsó ág második körös összecsapásaival folytatódnak a WGP küzdelmei, avagy tét a negyeddöntőbe jutás.

A tábla ezen felén a két évvel ezelőtti bajnok Jonny Clayton kiesése volt a legnagyobb meglepetés, illetve a kétszeres döntős Dave Chisnall korai búcsújával sem nagyon számolhattunk.

Magabiztos rajtot vett viszont a hatszoros WGP-győztes Michael van Gerwen, aki mindössze egy leget engedett Josh Rockon. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy az északír tehetség messze tudása alatt játszott, bár azt is látni kell, hogy a holland végig nagyon magas szinten játszott, már-már demoralizálóan. Egy ilyen Van Gerwennel nem könnyű felvenni a kesztyűt, Chris Dobey-nak sem lesz egyszerű feladata.

Az angol egyébként 2019-ben egyszer már elődöntőzött ezen a tornán, akkor a négy között éppen Van Gerwentől kapott ki, mint ahogyan tavaly a negyeddöntőben is, de akkor legalább egy szett már leesett Dobey-nak. Összességében amúgy nincs túl sok sikerélménye az angolnak a holland klasszis ellen, emlékezhetünk, hogy a legutóbbi világbajnokságon Van Gerwen elég nagy pofonnal küdte haza Hollywoodot, akkor az angolnak megnyert legje volt tizenöt elveszítettel szemben.

Talán ez most egy szorosabb csörte lesz, de látva Van Gerwen formáját, egynél több szettet nem jósolunk Dobey-nak.


✅ Tipp: Van Gerwen -1.5 szett hendikep @1.77
 

Fogadási határidő: október 5. 20:00


Akire nagyon kíváncsiak leszünk a második körben az az a Luke Woodhouse, aki a második (!) legmagasabb körátlaggal jutott be a legjobb 16 közé. Nagyot ment az angol Chizzy ellen, ami már csak azért is váratlan volt, mert először tudta kvalifikálni magát a World Grand Prix-ra. Ha kitart 'Woody' formája csütörtök estére is, akkor egy kifejezetten izgalmas meccset játszhat Luke Humphries ellen. Nyilván még egy győzelem Woodhouse-tól óriási bravúr lenne, pláne annak fényében, hogy Humphries esélyesként érkezett Leicesterbe.

Lesz csütörtökön egy másik angol házi rangadó is, méghozzá Ross Smith és Joe Cullen főszereplésével. Előbbi Jonny Clayton ellen borította papírformát, míg utóbbi Mike de Decker ellen hozta a kötelezőt. A bukiknál abszolút 50-50-re hozták ki az esélyeket, amivel nehéz lenne vitatkozni, egyszerűen tényleg megjósolhatatlan, hogy melyikük juthat majd a legjobb nyolc közé, tipikusan olyan meccs, amelyen nüanszok dönthetnek.


✅ Tipp: 4.5 szett felett @2.43
 

Fogadási határidő: október 5. 20:00


Akiről nem esett még szó az Peter Wright, akitől továbbra sem tudhatjuk, hogy mire számítsunk. Borzasztóan hektikus a teljesítménye, ez az első meccsén is megmutatozott, ahol az első szettben a 80-at sem érte el az átlaga, a másodikban viszont 100 felett volt. Meglátjuk mire megy Ryan Searle ellen a második körben, könnyű meccsre biztosan nem számíthat az angol ellen.