Konferencia Liga

Ezt várjuk mi - tippek a Fiorentina-Fradira

Nehéz feladat előtt áll a Fradi, amely a tavalyi döntős Fiorentinához látogat. Lássuk, mit várnak szerkesztőink!

Tomihmv

A Fiorentina papíron jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint a Ferencváros, tavaly a sorozatban például a fináléig menetelt, ugyanakkor ez a csütörtöki meccs csak egy lesz a sok közül a lilák számára.

Már a Genk elleni idegenbeli meccsén is erősen rotált Italiano mester, ez pedig most is benne van a pakliban, hiszen hazai pályán játszhatnak a firenzeiek, hétvégén pedig Nápolyba utaznak, amely meccsre biztos, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek. Főleg úgy, hogy a Serie A-ban jól startoltak, hiszen 14 ponttal az ötödik helyen állnak, de ugyanennyi egysége van a harmadik Napolinak is, a két éllovas milánói klubtól pedig mindössze négy pontra vannak.

Ezzel szemben a Fradinak lényegében ez lesz az év meccse, vagyis a játékosokat aligha kell feltüzelni. Mindemellett Sztankovics visszatér Olaszországba, ahol biztos, hogy meg akarja mutatni magát, vagyis egyáltalán nem tartalékol majd, a lehető legerősebb együttesével száll csatába.

Mindezek tükrében pedig lehet keresnivalója az FTC-nek a Stadio Artemio Franchiban, azonban a különböző hendikepes fogadások helyett szimplán csak arra tippelnék, hogy mindkét csapat szerez gólt, amibe akár a meglepetés, de akár az esetleges sima olasz-siker is beleférhet.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Igen @1.79

 

Cipolla

Ha nemzetközi porond, akkor a Fradi az elmúlt években bizonyította, hogy bizony senkinek sem szabad legyintenie a magyar bajnokra. Az elmúlt években ugyanis több gárdát is megviccelt már a magyar bajnok, köztük olyan skalpokkal amire előzetesen aligha számítottak sokan.

A Fiorentina az őszt aligha veszi 100%-osan komolyan a Konferencia Ligában, az első meccshez hasonlóan most is jó eséllyel benne van a rotálás, ugyanis hosszú szezon vár az olaszokra, ezeket a meccseket pedig elkönyvelheti könnyebbnek is Vincenzo Italiano. A Gent elleni iksszel nincs rossz helyzetben a Fio, de otthon azért kellene nagyon a három pont.

Látva a tavalyi Fradit, valamint azt, hogy a BL-kiesés óta mennyire egyben van a társaság, még a topligás Violák ellen sem írnám le őket, így egy merészebb fogadást néztem ki. A Ferencváros maximum egy góllal kap ki, emellett pedig mindkét háló megzördül.

Tipp: Ferencváros +1.5 + mindkét csapat betalál @2.45

 

Varin 

A Fradi szempontjából duplán is jobb lett volna, ha a Fiorentina nem hagy 2 pontot Belgiumban, hiszen egyrészt a kvartett legerősebb csapatáról van szó, másrészt pedig talán az olaszok is kicsit könnyedebben állnának ehhez a 90 perchez. 

Ugyanakkor nem mondanám, hogy foghatatlan csapat, hiába játszott tavaly döntőt a sorozatban Vincenzo Italiano legénysége. Elsősorban a támadójáték egyáltalán nem nevezhető stabilnak, nincs igazán veszélyes középcsatár a keretben, így eléggé beszédes, hogy a szélső Nico González vezeti a házi góllövőlistát. Amúgy is gyengült a keret, hiszen Jovics és Amrabat távoztak, Castrovilli sérült, ennek ellenére a szezonkezdet nem volt rossz.

Vasárnap ráadásul Nápolyban lesz jelenése a Fiónak, szóval el tudom képzelni, hogy a második félidőre már pihentetné kulcsjátékosait Italiano, ez azt jelentheti, hogy az első játékrészben döntené el a 3 pont sorsát a Fio.

De ha nem az általam felvázolt forgatókönyv lép életbe, akkor sem csodálkoznék egy viszonylag szoros meccsen, a Fradi tavaly is képes volt nála jobb csapatokat meglepni. Ha például a Monacóhoz hasonlóan a Violák is kicsit lenézik a magyar bajnokot, még a pontszerzés sem ördögtől való gondolat.

Tipp: 2. félidő Ferencváros +0.75 @1.76

gb1

A tavalyi Konferencia Liga-döntős Fio komoly erőpróba lehet a Fradi számára, amely lassan már azt gondolhatná, hogy a bab is hús. A kilencedik kerületi együttes ugyanis rendre gond nélkül lépi le ellenfeleit és pár hét távlatából már az is körvonalazódik, hogy jól sült el az edzőváltás is. Dejan Sztankovicsra irányításával ugyebár 5/5 a mérleg, amihez egy impozáns 19-2-es gólarány társul, de ezt azért a csütörtöki meccs viszonylatából óvatosan kell kezelni, hiszen az olasz sztárcsapatot aligha lehet egy Nagyecseddel, netán MTK-val egy lapon említeni.

A felhalmozott önbizalom mindenképp segíthet, de taktikailag igen nehéz 90 perc vár a magyar sztárcsapatra. Mivel a Fio stílusa nem a masszív mezőnyfölényen alapul, így nem tűnik rossz üzletnek az alábbi hendikepes szöglet-fogadás, amely akkor bukna, ha a firenzeiek legalább néggyel több sarokrúgást végeznek el ellenfelüknél, ez pedig a csapat utóbbi hat tétmeccséből egyszer sem jött össze.
 

Tipp: Szöglet hendikep - Ferencváros +3 @1.83

 

mr.blonde

Sok problémájáról olvasni a Fiorentinának, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy kemény meccs vár a Fradi csapatára. A hangulat biztosan nem lesz rossz, hiszen a hírek szerint mindkét szurkolótábor komolyan készül a meccsre. Ez a találkozó lehet Sztankovics első igazi kemény erőpróbája, a korábban Olaszországban dolgozó szerb szakember egy firenzei győzelemmel gyorsan belopná magát a zöldekért szorítók szívébe. 

Én egy kombinált tippet dobnék csatába ezen a meccsen, amelyen a hazai pályán játszó olaszok végeznek több szögletet és kapnak legalább két sárgát is. Ha csak 1-et kapnak, akkor a tétünket visszakapnak, 0 sárgánál viszont veszítünk. 

Tipp: Több szöglet Fiorentina - Sárga lapok Fiorentina 1 felett (ah)@1.99