Európa Liga

Ki merne a lehengerlő Leverkusen ellen fogadni?

Xabi Alonso csapata a várakozásokon felül teljesít és meglepő lenne ha, pont a Molde ellen betlizne.

Csütörtök este két magyar nézőknek is ismerős csapat nézhet farkasszemet, hiszen a Molde és a Leverkusen is a Ferencváros útjába került az utóbbi években. A norvég bajnok az oddsok alapján az esélytelenek nyugalmával várhatja a találkozót, ami elnézve a Gyógyszergyáriak utóbbi eredményeit, aligha ér bárkit váratlanul.

Ez lesz az első alkalom a történelemben, hogy a Molde és a Kusen nemzetközi kupameccsen csap össze, az előjelek alapján pedig tényleg nem kérdés, hogy a “V” felé kell keresgélni. A norvégok tavaly mondjuk tükörsimán behúzták a bajnoki aranyat, ám az új idény a vártnál döcögősebben indult. A BL-playoff is sokat kivett a csapatból, augusztus végén a Galatasaray ellen zuhantak ki kettős vereséggel az elitsorozatból, de mind a két meccsen sikerült betalálniuk és azt aligha mondhatjuk, hogy feltartott kézzel futottak volna ki a gyepre.

Tudtad? A Molde az utóbbi 14 hazai EL-meccséből csak egyszer kapott ki.

A Leverkusen ellen is muszáj lesz bátran fellépni, mert ha megérzi a gyengeséget a német sztárcsapat, akkor akár még kiütés is lehet a vége. A már sokat méltatott Xabi Alonsótól hangos rendszeresen a nemzetközi sajtó, sokan már az új Guardiolát látják benne. A tény, az tény, tavaly kiesőhelyről nemzetközi kupaindulásig vezette a Gyógyszergyáriakat, az új idényben pedig még magasabb fokozatra kapcsoltak. Eddig 9/8 tétmeccset megnyertek, egyedül a Bayernt nem tudták legyűrni, de az a 2-2 sem néz ki olyan csúfosan. Az eredmények mellett a mutatott játékra sem lehet panasz és a gólok is kettesével jönnek, nagyban köszönhetően a nyár egyik nagy fogásának, Boniface-nak.

A várható felállások tekintetében elmondható, hogy mindkét oldalon van pár hiányzó, de az idei kulcsjátékos szinte mind bevethetők. A hazai oldalon Martin Linnes és Erling Knudtzon ülik ki a meccset, a Kusennél pedig Schick a legérzékenyebb pont a kiahgyók között. Noah Mbamba and Timothy Fosu-Mensah viszont újra edzésbe álltak, ahogy a Bayerntől szerzett Stanisic is már közel 100 százalékos, utóbbi csereként már szóhoz is jutott legutóbb.

 

Mire érdemes fogadni?

Elnézve, hogy a Leverkusen kénye kedve szerint lövi a gólokat - az utóbbi 8/7 tétmeccsen legalább hármat vágott -, továbbá, hogy a Molde a Galatától is hármat kapott otthon, nehéz elképzelni mást valóban, mint vendég sikert. Boniface-éknak nagyon megy a szekér és a Hacken elleni 4-0 után újabb kényelmes siker jöhet. A Leverkusen mérlege eddig 4/4 norvég ellenfelekkel szemben, ez tehát tovább javulhat, mi pedig még a gólszámmal megspékeljük a vendégsikert.


✅ Tipp: Leverkusen nyer + több, mint 2 gól a meccsen @ 1.98
 

Fogadási határidő: október 5., 21:00