NB I

Valakit a jövő héten kirúgnak? - tipp a Kövesd-Zetére

Amelyik csapat kikap, biztosan kiesőhelyen tölti a válogatott szünetet, ez pedig fejvesztéssel is járhat.

 

A bajnokság ezen szakaszában még bármit kijelenteni felelőtlenség lenne, mindenesetre az azért most látszódik, hogy az OTP Bank Ligában idén a Mezőkövesd és a Zalagerszeg is a kiesés elkerüléséért küzdhet majd. A kék-fehérek 5, a sárga-kékek pedig 4 ponttal állnak a tabella végén, míg az eddig hazai pályán egyszer sem játszó Kisvárda szintén 4 egységgel áll. Szombaton a meccsek sorát a Matyóföldön kezdjük meg, ahol a ZTE játszik 6 pontos rangadót.

A tét ugyanis az, hogy melyik csapat pihen két hetet biztos kieső pozícióban, ez pedig a válogatott szünetre akár egyet is jelenthet az edzőváltással. A borsodiak ugyanis a 6. fordulóban aratták első sikerüket, míg a nyugat-magyarországiak az utolsó 6 találkozó alkalmával csak 2 pontot gyűjtöttek, vagyis mindkét félnél lenne ok a váltásra

Egyik oldal sem fest jól, nem is nagyon tennénk különbséget köztük, de ha a játékosanyagot nézzük, talán Kuttor Attila van nagyobb pácban. A Kövesd egyébként megszerezte legutóbb a vezetést Pakson, ám a végére fordítani tudtak a tolnaiak, ugyanakkor a játék ismét nem volt lebilincselő. Bár a gólt is szerző Vajda Sándor remekül futballozott, látszólag a Kövesd támadójátéka egy személyben függ Stefan Drazictól.

Ahogyan Zalaegerszegen is bosszankodhatnak, no nem elsősorban a Puskás elleni meccs miatt. Amit ugyanis Székesfehérváron elvett a sors, azt a felcsútiak ellen visszaadta, bár pontszámban így azért nem járt jól Boér Gábor csapata. A legnagyobb probléma mindenesetre megoldásra került, hiszen Sejkó Zsombort az NB III-as csapathoz száműzték, míg Dombó Dávid érkezett kapusposztra.

Noha a lőtt gólok számával nincs nagy gond, a helyzetkihasználással igen, Antonio Mancénak például látványosan nem megy új állomáshelyén, de Yohan Croizet kibontakozása is várat magára.

Kacifántos 90 perc vár ránk, két hasonló képességű csapat találkozik, így toronymagas esélyest kikiáltani nem mernénk - ezért is érdekes, hogy a bukik mégis favorizálják idegenben a Zetét. A favorit kontrázása mellett a szögletekre is rámegyünk, amelyből mindkét csapat igen keveset átlagol idén, ráadásul a felek tavalyi 4 meccséből csak 1-szer érték el egyáltalán a két számjegyű sarokrúgást.

 


✅ Tipp #1: Mezőkövesd +0.25 @1.66
 

✅ Tipp #2: Szögletek száma 10,5 alatt @1.80
 

Fogadási határidő: október 7. 12:45