Tenisz

Akár két magyar is nyolcaddöntőbe juthat Sanghajban

Mind Marozsán Fábián, mind pedig Fucsovics Márton nyerhető meccs elé néz vasárnap.

Egy igazán izgalmas játéknap elé nézünk Sanghajban, miután nem kis meglepetésre a harmadik körben két magyar teniszezőnk is pályára lép. Marozsán Fábián ellenfele a szerb Dusan Lajovics lesz, míg Fucsovics Márton a 20. kiemelt Francisco Cerundolóval csap össze. Hihetetlenül hangzik, de akár mindkét magyar a legjobb 16 közé juthat!

Marozsán konkrétan favoritként (!) várja a harmadik körös összecsapását, avagy a fogadóirodák úgy számolnak, hogy egy magyar ott lesz a nyolcaddöntőben. Fábiánnak ez a menetelése nagyon hasonlít a tavaszi római hadjáratára, amikor bombameglepetésre borítani tudta a papírformát a világelső Carlos Alcaraz ellen. Ugyan most nem a spanyol klasszist viccelte meg, de Alex De Minaur sem kis név a szakmában. Erre a 2-0-s Marozsán eredményre nem igazán számítottak a bukik, hiszen ezzel akár 13-szoros pénzt is lehetett keresni.

Ami a folytatást illeti, Lajovics tényleg a verhető kategória. Bár jóval rutinosabb a szerb játékos, de Lajovics alapvetően a legjobb eredményeit salakon jegyzi. Ez most neki is egy kifejezetten jó tornája, szóval biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. Nehéz terep egy ilyen meccs fogadás szempontjából, talán az a legokosabb, ha az over felé indulunk el.


✅ Tipp: Játékok száma 22.5 felett @1.88
 

Fogadási határidő: október 8. 09:30


Marozsán után Fucsovics Márton is pályára lép Sanghajban, aki honfitársával ellentében underdogként várja az argentin elleni meccset, de azért itt is reménykedhetünk a magyar továbbjutásban. A legnagyobb kérdés talán az, hogy Fucsovicsnak hogyan sikerül regenerálódnia, ugyanis óriási csatában, 3 óra 20 perc játékot követően győzte le a kanadai riválisát.

Nyilván az egy nap pihenő sokat jelent és Marci egyébként is fizikálisan az egyik legerősebb az ATP Touron, de a US Openen is láthattuk, hogy egy nagyon nagy küzdelem után nem könnyű felpörögni és mentálisan topon lenni a következő körben.

Cerundolo abból a szempontból érdekes ellenfél, hogy alapvetően salakjátékos, de azért a lassabb kemény pályákon képes kiemelkedő játékra. Meglátjuk, hogy most mit mutat, mindenesetre ez sem egy olyan párharc amire könnyű lenne tippelni. A legokosabb döntésnek itt is az overt gondoljuk.


✅ Tipp: Játékok száma 22.5 felett @1.96
 

Fogadási határidő: október 8. 10:30