Darts

Benézett (!?) odds hozhat könnyű pénzt a WGP-döntőben

Vasárnap este bajnokot avatnak Leicesterben, a WGP idei fináléjában Gerwyn Price és Luke Humphries néz farkasszemet.

Meglepően egyoldalú meccseket láthattunk az elődöntőkben, hiszen Gerwyn Price 4-2-re győzte le a világelső Michael Smith-t, míg Luke Humphries 4-0-ra ütötte ki Joe Cullen. Walesi-angol döntőt láthatunk tehát, amelynek Gezzy megy neki favoritként, de a tornán mutatott formák alapján egy ki-ki meccs elé nézünk.

Érdekes lesz látni, hogy Humphries mennyire tud lelazulni erre a fináléra, hiszen az elmúl másfél évben végig azzal küzdött, hogy a Pro Tour versenyeken nagyon ment neki a szekér, de a major cím egyszerűen nem akart összejönni. Most itt a nagy lehetőség, ilyen közel eddig csak egyszer járt, a 2021-es UK Openen, de nagy különbség, hogy akkor zárt kapuk mögött játszott. Ebben a döntőben viszont a Morningside Arena egy emberként állhat Humphries mögé és ez rengeteget jelenthet az angolnak.

Mindent ezeknek a pillanatoknak rendelünk alá, a döntőben pedig oda is fogom tenni magam. Erre tettem fel mindent, de úgyis azon fog majd múlni, hogy ki bírja jobban idegekkel. Idén már sikerült jó eredményt elérnem Gerwyn ellen, ami önbizalmat ad, de ez most egy másik kávéház. Annyi biztos, hogy élvezni fogom minden pillanatát, mert az ilyen lehetőségek nem minden nap jönnek veled szembe - mondta Humphries.

Az említett jó eredményekre nem csak az angol emlékezhet, hanem a magyar darts fanataikusok is, hiszen legutóbb a budapesti European Tour elődöntőjében mérkőztek meg, amelyet Humphries 7-4 arányban nyert meg és még egy 170-es kiszállóval is megörvendeztette az MVM Dome több ezres közönségét.

Persze egy ET-elődöntő nem említhető egy lapon a WGP fináléjával, de azt bizonyította Humphries az elmúlt másfél évben, hogy abszolút képes felvenni a versenyt a legnagyobbakkal. Itt tényleg azon múlhat, hogy mennyire tud laza maradni. Michael Smith-nél láthattuk, hogy mennyire nehéz úgy megnyerni egy döntőt, ha az ember túlságosan rágörcsöl.

De nyilván amellett sem mehetünk el, hogy ki áll majd még vele egy színpadon...Price évek óta nagyon jól szerepel a World Grand Prix-n és ha elkapja a gépszíj, akkor pokolian nehéz ellene. Mondjuk az elődöntőben eléggé szenvedett Smith ellen, gyakorlatilag egy erősebb szettje volt, a többiben a 90-es átlagot sem érte el. A győzelmet persze nem kell megmagyarázni, az eddig látottak alapján nem tűnik verhetetlennek a walesi.
 

Ezt az oddsot elmérték a fogadóirodák...


Látunk értéket Humphries sikerében, de a legerősebb tippünk erre a döntőre, hogy mindkét játékos dob majd legalább egy 90+ kiszállót. Bármennyire is hihetetlen, de erre egy duplázó szorzót kapunk, amit szerintünk csúnyán elmértek a bukik, márcsak azért is, mert az elődöntőkben a 110+-ra adtak hasonló szorzót. Itt pedig még egy szettel többet is kell nyerni...


✅ Tipp: Mindkét játékos dob 90+ kiszállót @2.00
 

Fogadási határidő: október 8. 21:15