Premier League

Ezt néztük ki a Liverpool rangadójára

Újabb rangadó vár Szoboszlaiékra, akik a múlt heti vereség után javítani akarnak.

A válogatott szünet előtti utolsó játéknapon nemcsak egy szuperrangadót, hanem egy Brighton-Liverpool ütközetet is rendeznek, így vasárnap délutánra ne keressünk túl sok programot. A Brighton idén egyelőre annyira nem brillírozik, mint tavaly, ettől függetlenül mindössze egy ponttal áll a Pool mögött a tabellán

Idén már a Newcastle és a Manchester United bicskája is beletört Roberto De Zerbi csapatába, amely a pontvesztések ellenére a hatodik helyen állnak a PL-ben. A múlt hétvégi 6-1-es vereség az Aston Villa ellen természetesen nagyon nem néz ki jól, de aligha kell abból a meccsből kiindulni, hiszen ott a Villának minden bejött.

A Brighton legfőbb gondja a kettős terhelés lehet, hiszen egy erős csoportba került az EL-ben, ahol két meccs után egy ponttal szerénykedik. Nagy kérdés, hogy mennyire lesz meg a fókusz mindkét sorozaton, mindenesetre a keret a fontosabb nyári veszteségek ellenére is készen áll a tavalyi eredmények megismétlésére.

A Liverpool számára az EL egyelőre nem okoz gondot, a hat megszerzett ponttal 100%-os, így nyugodtan lehet a bajnokságra koncentrálni. Már csak azért is, mert rettentő sűrű a mezőny, a hétvégi Tottenham elleni vereség pedig még sokba fájhat. A botrányos bírói ítéletet hozó találkozó után sikerült hét közben a javítás a belga Union ellen, így a csapatot nem zökkentette ki ez a közjáték.

Ma azonban további nehezítés, hogy Curtis Jones és Diogo Jota is eltiltott, így jó eséllyel debütálhat a PL-ben kezdőként Ryan Gravenberch. Természetesen Szoboszlai Dominik is ott lehet a kezdőben, a támadószekcióban pedig Darwin Nunez kaphat lehetőséget.

A Liverpoolnak az elmúlt években nagyon nem ment a Brighton ellen, a legutóbbi hét meccsükből csak egy zárult a Vörösök sikerével, ráadásul tavaly oda-vissza nyert a Brighton és még a kupából is kiejtette Jürgen Kloppékat.

Mire érdemes fogadni?

A Liverpool szorzója jelenleg kétszeres körül van, ami már nem az a szorzó, ami egy ilyen rangadón tetszetős lenne. A hazai vagy döntetlen opción így el lehet gondolkodni, de a legerősebb tippnek az tűnik, hogy a Brighton az első félidőben betalál. A Liverpool idei 10 tétmeccséből hatszor is már hátrányba került az elején, ráadásul az első félidőben nyolc meccsen (!) is kapott gólt.

A Sirályok hazai pályán aligha fogják visszafogni magukat, így a hazai találatra újfent beszállunk az első játékrészben.

 

✅ Tipp #1: Első félidő csapat 1 0.5 gól felett @1.84

Fogadási határidő: október 8. 15:00