La Liga

Szép kasszát hozhatna a fogadóknak a Real Madrid új szupersztárja

A Real nyári szerzeménye egyelőre megállíthatatlan, de nagy szenzáció lenne,ha övé lenne a Pichichi-díj.

A Real Madrid lett a hétvégi forduló nyertese Spanyolországban, a listavezető a Girona legyőzése után szombaton az Osasunát (4-0) is lenyomta és mivel a Barcelona vasárnap este csak egy kínkeserves döntetlent játszott az újonc Granada stadionjában, Carlo Ancelotti legénysége növelni tudta előnyét a címvédővel szemben. 

A Real Madrid hőse - ki más - ismét a nyáron szerződtetett Jude Bellingham volt, aki az első félidőben két gólt is berámolt az ellenfél kapujába, ezzel gyakorlatilag el is döntve a három pont sorsát. A mindössze 20 éves angol válogatott középpályás nem várt rajtot vett Madridban, hiszen középpályás létére ontja magából a gólokat. 

Bellingham a Dortmund-karrierje során 103 meccsen 25 gólt szerzett, a Real Madridos korszakában viszont már 10 meccsen 10 gólnál jár. 

 

Ekkora formajavulásra alighanem még a leglelkesebb blancók sem számítottak, így Bellingham abszolút a szezon meglepetése. Sok szakértő már azt fejtegeti, hogy ez a teljesítmény akár hosszú távon is fent tartható az angol játékos részéről, hiszen a madridi közeg tökéletesen illik hozzá, ha pedig nem jönnek közbe sérülések, akkor Cristiano Ronaldo után ismét egy szupersztárja lehet a Real Madridnak. 

A gólszerzés terén alighanem nem fogja tudni majd tartani a tempót CR7 egykori termésével, de az érdekes kérdés lehet, hogy mennyivel zárja majd a szezont.

A bajnokságban egyelőre 8 kör után 8 góllal vezeti a mesterlövészek listáját, ugyanakkor egyelőre még nem ő számít a fogadóirodáknál a gólkirályi cím esélyesének. 

 

A favorit a címvédő Robert Lewanodwski, aki egyelőre 5 gólt termelt be a zsákjába, de jelenleg éppen sérüléssel bajlódik és október végéig nem is térhet vissza, igaz ez a válogatott szünet miatt csak egy bajnokit jelent. 

A gólkirályi címre kínált szorzókból látható, hogy az oddsmesterek továbbra is a lengyel gólgyárost várják az élre, hiszen 1.85-ös szorzója van a címvédésének, míg Bellingham trónfosztására három és félszeres pénzt kínálnak. 

 


✅ La Liga 2023/24 - Gólkirály 
 

Robert Lewandowski @ 1.85

Robert Lewandowski -NEM@1.95

 

Jude Bellingham@ 3.50

 

21053#00