Női kosárlabda

2.26-os szorzót néztünk ki kedd estére

A női Euroligában a Győr az olasz Bolognát fogadja hazai pályán, de nem értünk egyet a bukik oddsszabásával.

A női Euroliga csoportkör második körét rendezik a héten, a forduló nyitómeccsét a Győr és a Bolgona játssza, amit a magyar szurkolók az M4-en követhetnek. A találkozó esélyese a bukmékereknél a magyar gárda, 2.5 pontos hazai sikernél húzták meg az egál hendikephatárt az irodák.

Kérdés, hogy ez mennyire jogos annak tükrében, hogy a Bologna villámrajtot vett, jól erősített és többen is komoly eredményt várnak az olaszoktól ebben az évben. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a múlt héten kiadott FIBA erősorrend, ahol a Bolognát a szakértők a harmadik helyre tették, míg a Győrt mindössze a 13. pozícióba, épp a Diósgyőr elé.

Fotó: gyorikosar.hu

A Győr a bajnokságban még nem találkozott komoly riválissal, a két budapesti csapat elleni győzelem maximum edzésértékkel bírt, az Euroliga első meccsén azonban hosszabbítás után kapott ki a francia Villeneuve otthonában. A szoros találkozón talán még kijött, hogy a Győr a rutintalanabb ezen a szinten, hiszen évek óta nem játszott a legmagasabb szinten a klub.

Azonban a hétvégén Dubei Debórát, a csapat egyik meghatározó játékosát szemsérülés miatt elvesztette a Győr, amivel komolyan meggyengülhet a magyar ezüstérmes kedd estére.

A Bologna villámrajtot vett a szezonban, az olasz Szuperkupát is megnyerte, ahol a Schio gárdáját verte a döntőben. A Schio tavaly az Euroliga harmadik helyén zárt és idén is szinte biztosan továbblép a csoportból.

Emellett a bajnokságban két győzelemmel nyitott, az első meccsen pedig 21 ponttal verte a lengyel Polkowice gárdáját. A csapatnak sikerült megszereznie a jó nevű Pierre Vincent vezetőedzőt, aki korábban a Schio gárdáját már irányította. Játékosfronton a két meghatározó játékosa Cecilia Zandalasini, Ivana Dojkic, valamint az új igazolás Lauren Cox is ott lehet a fontos szituációkban.

Mire érdemes fogadni?

Az olasz bajnokság egyértelműen a legjobbak között van Európában és bár a magyar liga is szépen fejlődött az elmúlt években, tendencia volt, hogy a Sopronon kívül a többiek az Euroligában azért nehezen tudtak érvényesülni. A Győr ugyan Goree vagy a légiós Anigwe játékában bizakodhat, de a múlt héten is látszott, hogy Dubei szereplése mennyire fontos, hiszen egymaga 21 pontot vállalt a hosszabbításos vereségből.

Az Euroliga rutin is a Bologna oldalán áll, így nálunk ez a meccs az olaszoké, a magyar győzelem a bravúr kategóriába tartozna, így elvisszük underdogként a Bolognát.

✅ Tipp: Bologna nyer @2.26

Fogadási határidő: október 10. 18:00