Felkészülés

Nem biztos, hogy megéri a korszakváltásban lévő németekre fogadni

A Nationalelf immár Julien Nagelsmann vezetésével folytatja és újult erővel indul amerikai túrára.

Bárhogy is alakul az év, a német válogatott már biztosan történelmet írt, hiszen a szövetség fennállása során először fordult elő, hogy menesztették a kapitányt. A Bayern Münchennel mindent megnyert sikeredző, Hansi Flick a nemzeti együttessel is jól rajtolt, ám a vb-n már a csoportból kizuhant a Nationalelffel, ami a felkészülési meccseken is bukdácsolt, a szeptemberi, Japán elleni 4-1 pedig az utolsó cseppet jelentette abban a bizonyos pohárba. Így került képbe a Münchenből botrányos módon elküldött Julian Nagelsmann, aki a jövő évi, Németországban rendezendő Európa-bajnokság végéig irányíthatja a jó erőkből álló, de tudása alatt teljesítő válogatottat.

Eb-t rendezünk a saját országunkban. Ez valami különleges – valami, ami néhány évtizedenként történik. Mindent alárendelek annak a ténynek, hogy egy nagyszerű tornát rendezzünk. Jövőre egy szorosan összetartó csapat leszünk.

- mondta kinevezését követően Nagelsmann, aki október 14-én USA legjobbjai ellen mutatkozhat be, ezt követően pedig Mexikóval játszanak majd felkészülési meccset. Nagelsmann a napokban kihirdette az amerikai túrára induló keretet is, amelyben több meglepetés is érhette a csapat sorsát követőket. A legnagyobb hír a korábban bűnbaknak kikiáltott, ám a Dortmundban újabb virágkorát élő Mats Hummels visszatérése, akire Flick egyáltalán nem számított, pedig a 34 éves rutinróka védő igazi vezére lehet (újfent) a Nationalelfnek.

A 26 fős keretből nem maradt ki a korábban szintén mellőzött, immár 123-szoros válogatott Thomas Müller sem, illetve három újonc is behívót kapott. Nagelsmann kiemelte, hogy a jó formában lévő játékosokra számít, de az Eb-ig mindenki számára nyitva áll a kapu - most zöld utat kapott a Bayer Leverkusen középpályása, Robert Andrich, a VfB Stuttgart-támadó, Chris Führich és az Union Berlin csatára, a Bundesligában négy gólnál járó Kevin Behrens is.

A magyar-szerb után 15 perccel rajtoló USA elleni összecsapáson tehát megkezdi az új korszakát a Nationalelf, ám a fogadókat nem igazán hatotta meg az edzőváltás. Háromesélyben 1.85 körül nyitott a németek győzelme, ez pedig cikkünk írásakor inkább felfelé kúszik, mint lefelé. A kezdőrúgásig van még pár nap, de mi sem vagyunk biztosak, hogy megérné a vendégekre fogadni, elvégre az USA az utóbbi 30 hazai meccséből csak egyszer kapott ki rendes játékidőben, pont Szerbia ellen (1-2). Nagelsmannak sem volt még túl sok ideje rendet tenni az örökölt káoszban, tehát jobbnak tűnik az 1X, amelyre egyes irodák közel 2-szeres pénzt adnak és nem csodálkoznánk, ha ez a kezdőrúgásig tovább zuhanna.


✅ USA-Németország

1X @ 1.98

fogadási határidő: 10.14. 21:00