EURO 2024

Innen folytatjuk! - körkép az Eb-selejtezőkről

  • varin

Eldőlt csoportok és igazi ki-ki meccsek - innen folytatódnak az Eb-selejtezők.

Októberben újabb 2 fordulóval folytatódnak a 2024-es Európa-bajnokság selejtezői, hogy aztán november közepére véget is érjen gyakorlatilag a kvalifikáció első szakasza. A rendező Németország mellett a csoportokból további 20, a pótselejtezőn pedig még 3 együttes jut ki a kontinensviadalra. Lássuk, mi vár ránk a következő egy hétben.

 

A- csoport

Az A-csoport tartogatta az egyik legnagyobb meglepetést az eddigi selejtezők során, arra ugyanis senki nem gondolt, hogy öt fordulót követően Skócia gyakorlatilag fix Eb-résztvevőnek tekinthető. Ugyan Robertsonék ebben a fordulóban Spanyolországba látogatnak, igazából nincs sok vesztenivalójuk, annál több viszont a házigazdáknak. Bár a hispánok előnye is 2 egység a norvégokkal szemben, lesz még egy Norvégia-Spanyolország meccs. Nagyon kevés az esélye, hogy boruljon a papírforma ebben a kvintettben, de ha a 6. körben Norvégia nem nyer Cipruson, végleg elszáll minden esélye.

Júniusban otthon 3-1-re nyertek a norvégok és botrányosan gyengék a szigetlakók, de nincs az a tényező, amiért 1.20-ért behúzzuk Haalandékat. Helyette inkább Sevillában várunk gólgálát.

 

  • Tipp: Spanyolország-Skócia - 2.5 gól felett @1.72

 

406261

B-csoport

Fontos mérkőzésekre kerül sor a B-csoportban, hiszen Hollandia-Franciaország és Írország-Görögország meccsek lesznek a 7. körben, míg 3 nappal később Görögország-Hollandia rangadót rendeznek a helléneknél. A franciák továbbjutása már szinte biztos, de a hollandok és a görögök csatájából még bármi kisülhet.

A papírforma persze a tulipánosok továbbjutását ígéri, akik egy meccsel kevesebbet is játszottak, de október 16-án az a görög-holland meccs igen durvának ígérkezik.

406275

C-csoport

A biztos Eb-résztvevő Anglia után nagy a tumultus, hiszen három csapat is 7 ponttal áll. A lejátszott meccsek miatt a pillanatnyi fór ugyan az olaszok oldalán van, de a 8 körben Anglia-Olaszország meccsre kerül sor, míg szombaton az dől el, hogy reálisan melyik csapat üldözheti az Eb-címvédőt.

Véleményünk szerint még semleges pályán, Prágában is sokkal esélyesebbek az ukránok, hiszen idegenben is legyőzték az északmacedónokat. 

 

  • Tipp: Ukrajna-Észak-Macedónia - Ukrajna -0.75 @1.79
406284

D-csoport

A papírformának megfelelően a horvátok és a törökök vezetik a D-csoportot, de pontszámban még az örmények és a walesiek esélye sem úszott el. A két sztárcsapat éppen egymás ellen találkozik a 7. fordulóban, így az örményeknek muszáj lenne nyerniük Rigában.

Igazság szerint a szalonremi nem rossz annyira a horvátoknak sem, főleg ha az örmények esetleg nem távoznak 3 ponttal a balti országból, így ide behúzzuk a meglepetést.

 

  • Tipp: Horvátország-Törökország - Döntetlen @3.60
406293

E-csoport

Továbbra is teljes a káosz az E-csoportban, ahol a lengyelek vergődése és Albánia parádézása miatt könnyen lehet, hogy borul a papírforma. Lewáék ezúttal a Feröer-szigetekre látogatnak, amely csapatot otthon is csak izzadtságszagúan gyűrték le, míg az albán-cseh meccs szintén pikánsnak ígérkezik.

Nagyon nehéz azt érezni ennél az impotens lengyel csapatnál, hogy majd most kiszakad a gólzsák, ez a biztonsági tipp pedig így nehezen is bukhat el.

 

  • Tipp: Feröer-szigetek-Lengyelország - 2.75 gól alatt @1.70
406302

F-csoport

Az F-csoport tartogatja a legkevesebb kérdést számunkra, hiszen azzal, hogy az osztrákok Svédországban is nyerni tudtak, eldőlt, hogy Belgium és Ausztria jut ki az Eb-re. A két gárda egyébként éppen egymással találkozik a 7. fordulóban, de ennek a találkozónak már óriási tétje nem lesz.

406311

G-csoport

A szívünknek igen kedves G-csoportban a helyzet kiváló, a magyar válogatott úgy vezeti a csoportot, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. Marco Rossi fiai előbb a szerbeke fogadják, majd irány Kaunas, ha pedig összejönne legalább 4 pont, igencsak hátradőlhetnénk.

Az üldöző Montenegró csak a 8. fordulóban lép pályára, ekkor a szerbekhez látogatnak, ahonnan azért több játékos is kidőlt az elmúlt napokban. 

Tipp: Magyarország - Szerbia gólok 2.25 alatt@1.91

  • 406320

H-csoport

13-13-12-12 - ilyen pontszámokkal követi egymást a H-csoportban Szlovénia, Dánia, Finnország és Kazahsztán, vagyis teljes az őrület. Hat csapat révén, itt nincsenek szabadnaposok és minden körben igazi ki-ki meccseket rendeznek.

Fogadási szempontból itt majd a lapokon érdemes elgondolkozni, különösen a szlovén-finn csörtén, míg a dán-kazah 90 perce igazi gólgálának ígérkezik első ránézésre.

406329

I-csoport

Román-izraeli párharc van jelenleg a második helyért, de ez a napokban kirobbant háború miatt sajnos másodlagos szerepet kap csupán. A következő körben esedékes Izrael-Svájc meccs nem is kerül megrendezésre, így kérdés, mi lesz a kék-fehérek jövőbeni meccseivel.

A románok előbb a fehéroroszokhoz látogatnak, majd fogadják Andorrát, egy esetleges 6 pont pedig sokat jelentene a végelszámolásnál.

406338

J-csoport

A J-csoportban is eléggé egyértelmű a képlet, hiszen a selejtezősorozat egyetlen 18 pontos csapata, Portugália örömfutballt mutat be, a hat meccsen eddig 24-0-s a gólkülönbsége. Ronaldóék mögött a szlovákok találhatóak 13, majd a luxemburgiak 10 ponttal.

Elvileg még alakulhat szorosan a csoport, ehhez viszont a miniállamnak Izlandon kell nyernie pénteken, amely több, mint 4-szeres oddson fogadható. Nem hülyeség a bravúrt behúzni talán, Luxemburg otthon is legyőzte a skandinávokat.

 

  • Tipp: Izland-Luxemburg - Luxemburg @4.28
406347