Női kézilabda

Ennyire esélytelen lenne a magyar válogatott hazai pályán?

Az EHF Európa-Kupa keretén belül Golovin Vlagyimir lányai Norvégiával néznek farkasszemet Debrecenben.

A 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságra már négy csapat kvalifikálta magát, a három társrendező Ausztria, Magyarország és Svájc, valamint a címvédő Norvégia. Így ezen együtteseknek nem kell selejtezőt játszaniuk a tornára, ugyanakkor nem unatkoznak, hiszen az EHF Európa-Kupa keretén játszanak egymás ellen a hivatalos selejtezőnapokon.

A mieink hazai pályán (Debrecenben) a norvégok ellen kezdenek, a meccsen pedig a bukmékerek szerint gyakorlatilag esélyünk sincs, ugyanis a skandinávokra háromesélyben átlagosan mindössze 1.04-szeres pénzt fizetnének ki...

Csapathírek

Sajnos ez főként nekünk köszönhető, hiszen Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nem tudja a legjobb játékosait bevetni. Szöllősi-Zácsik Szandra és Janurik Kinga után Vámos Petra is megbetegedett, így szerdán nagy valószínűséggel ő sem játszhat, de Böde-Bíró Blanka játéka is némileg bizonytalan...

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC) KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PAPP Nikolett (Gloria Buzau, román).
Irányítók: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), PÁL Tamara (Gloria Buzau, román), VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER).
Beállók: BORDÁS Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO KC).

"Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon erős csapattal érkezik Debrecenbe a norvég válogatott" - hangsúlyozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az mksz.hu portálnak. Majd hozzátette: "A legutóbbi mérkőzésünkön az Európa-bajnokságon jó első félidőt játszottunk ellenük. Most az a célunk, hogy ne csak az első félidőben, hanem az egész mérkőzésen tudjuk tartani a jó teljesítményt."

Amíg tehát a mieink nem, addig a norvégok lényegében a legerősebb keretükkel léphetnek pályára a Főnix Arénában, egyedül a legendás kapus, Katrina Lunde hiányzik majd tőlük. Rajta kívül viszont mindenki ott lesz a fedélzeten.

"Tudjuk, mire képes Magyarország a legjobb napjain. Bármilyen ellenfelet képes legyőzni, és mindig nagyszerű tehetségek kerülnek be a csapatába" - emelte ki a norvégok szakvezetője, Thorir Hergeirsson az mksz.hu-nak. 

"Nagyon várjuk, hogy Debrecenben játszhassunk velük. Az EHF Európa-Kupa jó lehetőséget ad arra, hogy a 2024-es Európa-bajnokságra már kijutott négy csapat több színvonalas mérkőzést játsszon, ami számunkra is fontos. Ez a mérkőzés nekünk és a magyar csapatnak is visszajelzést adhat arról, hol tartunk az idei világbajnokság előtt."

A norvég női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: Marie DAVIDSEN (CSM Bucuresti, román), June KROGH (Follo HK Damer), Olivia NYGAARD (Storhamar).
Jobbszélsők: Malin AUNE (Odense, dán), Emilie Margrethe HOVDEN (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: Stine SKOGRAND (Ikast Handbold, dán), Nora MÖRK (Esbjerg, dán).
Irányítók: Live DELIA (Sola HK), Henny REISTAD (Esbjerg, dán), Stine OFTEDAL (Győri Audi ETO).
Beállók: Maren AARDAHL (Odense, dán), Kari BRATTSET DALE (Győri Audi), Vilde MORTENSEN INGSTAD (CSM Bucuresti, román).
Balátlövők: Thale DELIA (Odense, dán), Ingvild BAKKERUD (Ikast Handbold, dán), Kristine BREISTÖL (Esbjerg, dán), Emilie ARNTZEN (CSM Bucuresti, román).
Balszélsők: Sanna SOLBERG-ISAKSEN (Esbjerg, dán), Camilla HERREM (Sola HK).

Mire érdemes fogadni?

A felek legutóbb a tavalyi Eb-n találkoztak egymással, s habár a szünetig többször is vezetett a magyar válogatott, a találkozó végére teljesen kinyílt az olló, avagy végül a norvégok kereken 10 góllal, 32-22-re tudtak nyerni Ljubljanában. Legutóbb egyébként a skandinávokat 2014-ben, éppen Debrecenben, az Európa-bajnokság középdöntőjében győztük le, 29-25-re, igaz, a norvégok számára akkor már nem volt tét...

Mindezek után nem vitás, hogy a vendégek a meccs toronymagas favoritjai, azonban a hendikephatárt (8,5) jól lőtték be a bukmékerek, mivel ez erre, de arra is kifordulhat. A gólokban viszont lehet fantázia, ugyanis egy felkészülési találkozóról beszélünk, amely, ha idejekorán eldől vagy mondjuk ha tudjuk tartani a norvégok magas tempóját, akkor bőven van esély rá, hogy a felek 56,5 gól felett végezzenek. 

No, de nem szimplán vesszük ki ezt a tippet, hanem a Szuper Totál opcióval, igaz, kisebb szorzón, ugyanakkor, ha 55 vagy 56 gólon zárnának a felek, akkor a feltett tétünk visszajárna.


✅ Tipp #1: Szuper Totál (55-56 gól visszafizetés) 56,5 gól Fölött @1.71

Fogadási határidő: október 11. 19:00