EURO 2024

Merünk meglepetésre fogadni a sorsdöntő albán-cseh meccsen

Az albánok óriási lépést tehetnek Németország felé egy esetleges győzelemmel a csehek ellen.

Kiegyenlített ötös az E jelű, ahol a feröeri-lengyel meccs mellett az érdekesebbnek alighanem az albán-cseh összecsapás ígérkezik. Az albánok vezetik a csoportot, a csehek viszont egy meccsel kevesebbet játszva is második helyen tanyáznak, így aki ezt a rangadót behúzza, fél lábbal akár továbbjutónak is érezheti magát a lengyelek gyengélkedése okán.

A csehek a találkozó esélyesei, de a közép-európaiak is fájó pontokat hullajtottak el az első négy meccsükön. Többek közt Moldova otthonában hagytak ott két pontot Soucekék, de az albánok elleni szeptemberi találkozó is úgy lett 1-1, hogy az albánok csak egyszer próbálkoztak.

Idegenben is megpróbálhatja uralni a találkozót a cseh csapat, de abban biztosak lehetünk, hogy mindent bevetnek majd az albánok a vereség elkerülése miatt.

A balkániak ugyanis ha nem kapnak ki, akkor úgy lesz pontelőnye a riválisokkal szemben, hogy már csak a feröeriekkel és a moldovaiakkal van egy-egy találkozójuk Uzuniéknak. Márpedig hiába játszik sokszor alárendelt szerepet a 2016-os Eb-résztvevő, képes így is hozni az eredményeket Sylvinho gárdája.

A csehek számára a döntetlen nem olyan rossz, noha még utaznak a lengyelekhez, ami igen éles 90 perc lehet ha ma nem sikerül begyűjteniük a három pontot. Legutóbb a magyar csapattal ikszelt a gárda, ahol elsősorban mi diktáltuk a játék ritmusát, más kérdés, hogy a kezdőket látva nekünk is volt fontosabb az a 90 perc.

Most viszont természetesen a legjobbjait küldi pályára a szövetségi kapitány, Jaroslav Silhavy, de Alex Král vagy Patrik Schick hiánya azért fájó lehet, bár a center sérülése már jó ideje húzódik, így a kiválásához már volt idő alkalmazkodni.

Mire érdemes fogadni?

A csehek játékosszinten nézve erősebbek, mint az albánok, de figyelembe véve a hazai pálya előnyét, valamint a csapatmorált a hazaiaknál, nálunk ez a találkozó inkább az 1X felé hajlik. Miután a bukiknál a csehek a favoritok, így nem kapunk rossz szorzót az albánok +0.5-ös hendikepjére sem, ami játszhatónak tűnik.

A másik tippünk pedig a szögletek száma, abból is a kevés, ugyanis az albán gárda kifejezetten kevés szögletes meccsekkel szokott operálni. A szeptemberi 1-1 alkalmával is csak 5 szögletet hoztak össze a felek, pedig a cseheknek egy 10 perces intervallumot leszámítva végig nyomniuk kellett a győzelemért.

 


✅ Tipp 1: Albánia +0.5 @1.62
 

✅ Tipp 2: 8.5 szöglet alatt @1.80
 

Fogadási határidő: október 12. 20:45