Foci-vb 2026

Jól néz ki ez a duplázó Messiék Paraguay elleni meccsére

Már a harmadik vb-selejtező körre kerül sor Dél-Amerikában, Messiék pedig folytathatják a tökéletes menetelést.

Amíg Európában a válogatottak a 2024-es Németországban megrendezésre kerülő Eb-re próbálnak kijutni, a világ bizonyos részein már a 2026-os vb-selejtezők is megkezdődtek. A dél-amerikai kvalifikációs csoportban tíz nemzet vetélkedik hat vb-indulást érő helyért, a nagyágyúknak tehát nem igazán kell izgulni, hogy összejön-e a világbajnoki szereplés. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tennék oda magukat, a címvédő argentinok és a korszakváltásban lévő brazilok is 100 százalékosak ezidáig.

Persze még csak két meccs ment le, de a jó rajt biztosan megadta a kellő löketet a továbbiakhoz. A világbajnok Albiceleste első ízben Ecuadort gyűrte le 1-0-ra, majd Bolíviát simázta 3-0-ra a folytatásban. Ez aligha ért meglepetésként bárkit, tekintve, hogy az utóbbi években nagyon ment a játék a csapatnak.

Tudtad? Messiék az utóbbi 49 meccsből mindössze egyszer kaptak ki, még a vb-csoportkör első meccsén.

A Bolha játéka viszont egyelőre nem garantált, hiszen kisebb sérülés miatt klubjában, az Inter Miamiban is heteket hagyott ki. Nélküle szenvedett is rendesen csapata, amely múlt héten a Cincinnati elleni vereséggel már biztosan lemarad az MLS-rájátszásról. Azon a meccsen Messi 35 percet kapott, de nem tudott segíteni társain, a pletykák pedig már fel is röppentek, hogy akár kölcsönben vissza is térhet Európába.

Na, de ne kanyarodjunk el ennyire a témától, a nagy kérdés tehát, hogy Messi zöld utat kap-e, vagy újfent a padon kezd majd. Ami biztos, hogy a porcelánlábú Dybala, Lisandro Martinez és Foyth kihagyják a meccset, csatárként pedig vagy Lautaro vagy Alvarez kezdhet majd. A vendégeknél a legnagyobb név a PSG-nek is betaláló Newcastle-szélső, Miguel Almiron, az újdonsült szövetségi kapitánynak, Daniel Garnerónak pedig szinte minden kulcsembere bevethető.
 

Mire érdemes fogadni?

Az argentinok H2H mutatója elég jó pénteki ellenfelükkel szemben, akiket 110/59 alkalommal legyőztek és csak 16 alkalommal kaptak ki ellene. Ugyanakkor az utóbbi években kisebb mumussá vált számukra, hiszen az elmúlt hat összecsapásból csak egyszer gyűrték le, akkor is minimális különbséggel. Mondjuk Paraguay jelenlegi formája enyhén szólva sem túl jó, a csapat eddig még gólt sem szerzett a selejtezőkön és egy árva ponttal szerénykedik a csoportban. Mindent összevetve tehát egy kisebb arányú hazai siker lehet a nyerő ötlet, amelyre az alábbi fogadáskészítős tipp raktuk össze.


✅ Tipp1: Argentína nyer + mindkét csapat szerez gólt - nem

+ 3.5 gól alatt @ 2.15
 

Fogadási határidő: október 13. 01:00