EURO 2024

Érdemes lehet a románokra fogadni a budapesti Eb-selejtezőn

Keleti szomszédjaink Fehéroroszországgal mérkőznek meg a Szusza Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött.

Csütörtöktől folytatódnak a 2024-es Európa-bajnokságra a selejtezők. A temérdek meccs közül jelen cikkünkben a Fehéroroszország-Románia ütközettel foglalkozunk, amelyet semleges pályán, Budapesten a Szusza Ferenc Stadionban (zárt kapuk mögött), rendeznek meg. A találkozónak keleti szomszédjaink az igen komoly esélyesei, ugyanis győzelmükre átlagosan 1.60-szoros szorzó alatt lehet fogadni a bukmékereknél.

Csapathírek

A fehéroroszok nem sok vizet zavarnak az I jelű csoportban, hat meccs alatt négy pontra voltak jók eddig, Koszovót 2-1-re verték, illetve Andorrában hoztak össze egy gól nélküli remit, a többi találkozójukat rendre elveszítették, így a negyedik helyen tanyáznak, s lényegében esélytelenek a továbbjutásra. Legutóbb egyébként, szeptember közepén, 1-0-ra kaptak ki Izraelben.

A mostani két ütközetre (a románok után Svájcba utaznak vasárnap) Carlos Alós szövetségi kapitány főként otthon játszó játékosokra épít, egy-két kivétellel. Mindemellett lesz egy-két hiányzójuk is, avagy ezúttal sem várják túlságosan jó előjelekkel a találkozót...

A románok ennél lényegesen jobban teljesítenek. A hat selejtezőn még nem veszítettek, három győzelem (Andorra, Fehéroroszország, Koszovó) és három döntetlen (Koszovó, Svájc, Izrael), vagyis 12 pont szerepel a nevük mellett, amivel a második, továbbjutó helyen tanyáznak. Utoljára Koszovó ellen csatáztak, amely meccs igen csak balhésra sikeredett, de végül 2-0-ra behúzták a találkozót.

Perpillanat egy pontot vernek az izraeliekre, akik ugye a háborús állapotok miatt most biztosan nem lépnek pályára, vagyis, amennyiben nyerni tud csütörtökön Románia, valamint hozza vasárnap hazai pályán a kötelezőt Andorra ellen, úgy bizony jó helyzetből várhatja a folytatást.

Ennek is köszönhetően Edward Iordanescu nem aprózta el, lényegében a legjobbjait hívta be, igaz, Puscas vagy Baluta nem lesz ott a csapatban, bár közülük csak a Genoa formán kívüli támadója volt kezdő legutóbb...

Mire érdemes fogadni?

A felek március végén Bukarestben csaptak össze, akkor a románok 2-1-re nyertek, egy mondhatni sima meccsen, hiszen már a 19. percben kettővel mentek, a fehéroroszok a szépítő találatukat pedig csak a 86. minutumban tudták bevinni.

Most is valami hasonlóra lehet számítani, a fehéroroszoknak kb. már mindegy a románoknak nyerniük kell, az összecsapást semleges pályán, zárt kapuk mögött vívják, vagyis nagyjából minden keleti szomszédjaink mellett szól.

Avagy akár több gólos sikert is arathatnak, így két tippet állítunk csatasorba a találkozóra. Az első, hogy a románok -1-ről (ázsiai hendikep) nyernek, a második pedig az, hogy legalább két gólt szereznek.


✅ Tipp #1: Románia -1 (ázsiai hendikep) @1.94

✅ Tipp #2: Románia góljai 1,5 felett @1.82

Fogadási határidő: október 12. 20:45