EURO 2024

Lewa nélkül kell feltámadnia a lengyeleknek - tippek a feröeri meccsükre

Pocsékul állnak a lengyelek a csoportban, elég messze kerültek az Eb-től. Ha nem nyernek Feröeren, vége a dalnak.

Nem várt gyenge szereplést produkál a lengyel válogatott a 2024-es Eb selejtezőcsoportjában, Lewandowskiék 5 fordulót követően csak 6 pontot szereztek, amivel a hatfős csoportjuk negyedik helyén állnak. Az albán-cseh duót már nagyon nehéz lesz befogniuk - előbbinek 4 pont az előnye, utóbbinak 2, de egy meccsel kevesebbet játszott -, de az esély az most jöhet el, hiszen a két éllovas egymás ellen játszik ebben a fordulóban. 

A lengyelek csütörtök Feröer-szigetek vendégei lesznek, ahol számukra kötelező a győzelem, ugyanakkor jó pár nehezítő körülmény okozhat gondokat ebben a küldetésben. 

Csapathírek 

Kezdjük a legfontosabbal vagyis, hogy a lengyelek szeptember 13-án kirúgták Fernando Santos szövetségi kapitányt, így a portugál mesternek 6 meccs után távoznia kellett Varsóból. Santost folyamatosan kritika érte a lengyel sajtó részéről, az albánok elleni vereség után pedig szabályos össztűz zúdult a fejére, így nem volt nagy meglepetés, hogy menesztették. A helyére kinevezett Michał Probierznek nincsen sok nemzetközi tapasztalata, tavaly nyár óta a lengyel U21-es válogatott kapitánya volt. Probierznek nem kisebb feladat jutott, mint összekaparni a csapatot a gödör mélyéről és egy huszáros hajrával valahogy kiharcolni az Eb-résztvételt. 

Ennek az első lépése a feröeri győzelem lehet, azonban a lengyelek nem számíthatnak a sérült Lewandowskira, aki a selejtezőben a válogatott góljainak felét jegyzi. 

 

Több nagy hiányzó viszont nincs, Wojciech Szczęsny, Piotr Zieliński és Arkadiusz Milik is ott van a fedélzeten. 

A Feröer-szigetek sokak emlékezetében úgy él, mint egy nagyon kellemetlen és veszélyes ellenfél, azonban a csapat fejlődése tavaly megtört, hiszen több, mint 1 éve nem tudott meccset nyerni az északi válogatott. Jó hír a hazaiaknak, hogy klasvikos Mads Mikkelsen és Joan Simun Edmundsson is visszatérhet a kezdőbe, vagyis két meghatározó, a támadásokban kulcsszerepet játszó játékossal erősödtek. 

 

Mire érdemes fogadni? 

Nem túlzás azt állítani, hogy az életükért játszanak a lengyelek ezen a meccsen, hiszen egy győzelemmel még visszahozhatják magukat a kijutásért vívott meccsbe. Lewandowski hiánya óriási érvágás a csapatnak, de ezzel együtt is össze kell valahogy kaparniuk a három pontot. 

Santos menesztése után véleményünk szerint javulhatott a hangulat és talán az új lengyel kapitánynak sikerült rendezni a sorokat. Nem várunk könnyű 90 percet a lengyelek számára, de az sem kérdés, hogy jobb erőkből állnak, mint a hazaiak. 

A szögletes piacokon érdemes szerintünk legfőképpen nézelődni, így tippjeinket is innen hoznánk. 


✅ Tipp1: Lengyelország nyer + Szögletek - Lengyelország -1.5@ 1.97

✅ Tipp1: Lengyelország -2,5 szöglet@1.85

Fogadási határidő: október 11. 20:45