Férfi kézi-BL

Mire megy a szupercsapat otthonában a Pick Szeged?

Az Aalborg elleni bravúros hazai sikert követően csütörtökön a Kolstad otthonában vendégszerepel a Pick Szeged.

Csütörtökön lép pályára a másik magyar csapat, vagyis a Szeged, a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak az új szupercsapat, a Kolstad otthonában vizitálnak, ahol a bukmékerek szerint jó esélyük van a győzelemre, hiszen a "V"-t átlagosan 1.60-szoros pénzért mérik.

Csapathírek

Megtörte a jeget a Szeged, ugyanis a harmadik BL meccsén már nyerni tudott, ráadásul bravúros sikert aratott, hazai környezetében nyomta le hét góllal (!) az Aalborg együttesét 34-27-re. A győzelem pedig megadta az alaphangot a folytatásra, hiszen az NB I-ben a Tatabányát kilenccel (39-30), míg a Balatonfüredet 13-mal (36-23) verte.

No, persze a csütörtöki meccs teljesen más kávéház lesz, de az utóbbi idők eredményei bőven bizakodásra adnak okot a Tisza-partiaknak az északi kirándulás előtt. Pláne úgy, hogy a hírek szerint a csapatból mindenki egészséges, avagy a kerethez csatlakozott Carlos Molina is, így 17 játékossal utazik Trondheimbe a Pick, amelyből ugye 16-ot lehet benevezni a találkozóra.

Ami a hazaiakat illeti, a Kolstad igazi szupercsapatnak indult, de a nyáron már financiális problémákról szóltak a hírek a norvégok háza tájáról. Ezek azonban elülni látszódnak, legalább is sokkal kevesebbet hallani ezekről, vagyis most úgy tűnik, hogy minden oké a gárda körül.

Azonban mindezt azért megsínylette a csapat, hiszen a norvég bajnokságban már ért el arcpirító eredményeket, de a BL-ben sem menetel eddig. Az Eurofarm Pelisztert ugyan idegenben 31-22-re verte, majd a Kielcével otthon egy roppant szoros mérkőzést hozott össze, de végül kikapott (30-32), majd két hete jött a zágrábi égés, ugyanis 11 gólos (!) vereséget szenvedett Horvátországban (20-31). Ezeket követően hazájában zsinórban három sikert számlált, szombaton például 32-27-re nyerte az Elverum elleni bajnoki rangadót idegenben.

Avagy egyáltalán nem szabad leírni a Kolstad együttesét, amelyben olyan játékosok pattogtatnak, mint Sagosen, Johannessen, Röd, Bergerud vagy Gudjónsson, s vélhetően valamennyi játékosát tudja majd használni csütörtökön.

Mire érdemes fogadni?

Kimenetelre ezúttal sem fogadnánk a szegediek meccsén, mert úgy véljük, hogy most is bármi lehet a történet vége. A találatokra megyünk rá, még úgy is, hogy a Kolstad idegenben nem játszott gólgazdag meccseket, viszont a Kielce ellen hazai pályán, bő 5 ezer néző előtt igen. Mindezek után pedig a bukik által felállított 60,5-es határt fél góllal lejjebb hozva kerek 60-as line-on (ázsiai gólok) húzzuk be az overt.

E mellett pedig mi másra is fogadhatnánk, ha nem Sostaric góljaira? A szegedi játékos bombaformában van a BL-ben, a forduló előtt 26 találattal vezette a sorozat góllövőlistáját (8,67 találatot átlagolt meccsenként), avagy reális esélye van arra, hogy legalább hétszer ezúttal is beköszönjön.


✅ Tipp #1: Gólok száma 60 felett (ázsiai gólok) @1.78

✅ Tipp #2: Sostaric góljai 6,5 felett @1.833

Fogadási határidő: október 12. 18:45