EURO 2024

Egy duplázót néztünk ki a spanyol-skót rangadóra

A skótok már szinte páholyban, a spanyolok viszont még kemény harcban a továbbjutásért vívott csatában.

Skócia egyelőre a 2024-es Eb-selejtező legnagyobb pozitív meglepetése, hiszen 5 fordulót követően 100 százalékos mérleggel vezeti a csoportját a spanyolok és a Haaland-Ödegaard duóval felálló Norvégia előtt. Skócia ennek köszönhetően szinte biztos résztvevője lesz a jövő évi kontinenstornának, de a második továbbjutó pozícióért még elég nagy csata várható. 

Jelenleg a spanyolok a másodikok, de ha nem szerzik meg a skótok ellen a három pontot, akkor a Cipruson pályára lépő norvégok akár előzhetnek is. 

 

Csapathírek 

A spanyolok Sevillában fogadják majd a skótokat, a hírek szerint pedig telt ház és 57 ezer néző várható csütörtök este. La Fuente szövetségi kapitánynak viszont le kell mondania olyan sztárok játékáról, mint Asensio, Pedri, Dani Olmo vagy a Barca tinisztárja, Lamine Yamal. 

Minőség azért így is maradt a hispánoknál, a várható kezdőben Rodri, Gavi, Ferran Torres, Morata, Inaki Williams és Carvajal nevét is megtaláljuk majd. 

Spanyolország 2003-ban vesztett utoljára hazai pályán Eb-selejtezőt. 

A skótok egy győzelemmel befejezhetnék ezt a sorozatot, de ha nem jön össze a siker, akkor sincs miért nagyon aggódni, hiszen a többi meccsen még lesz alkalmuk bebiztosítani a kijutást. A hangulat mondani sem kell, hogy remek a skót válogatottnál, ahol elképesztő egység alakult ki, ezzel pedig kompenzálni tudják, hogy sztárok híján azért elmaradnak a topcsapatoktól. A spanyolok ellen ráadásul a sociedados Tierney nem is léphet pályára, márpedig ő kulcsembere ennek a csapatnak. 

[4044562] 2023-10-12 20:45:00 Spanyolország - Skóciax

Mire érdemes fogadni? 

Ahhoz képest, hogy a skótok milyen jól szerepelnek és hazai pályán 2-0-ra le is győzték a spanyolokat, a fogadóirodák eléggé beárazták a szigetországiakat, hiszen a spanyol válogatott győzelme 1.25 körüli átlagszorzón fogadható. Ennyiért mi nem vennénk ki a hazait, a vendégekre kínált hendikepet meg azért nem erőltetnénk, mert ebben a meccsben ugyanúgy benne van egy 1-0, mint egy 2-0-s eredmény is. 

A bukik közel 70%-os labdabirtoklási fölényt várnak a spanyoloktól vagyis a skótoknak a védekező, alárendelt szerep juthat. Nem biztos, hogy ez nagyon ellene lesz a vendégeknek, hiszen technikailag nem annyira képzettek, mint a spanyolok, így nekik megfelelhet a gyors kontrázás és a pontrúgások utáni veszélyeztetés is. 

Egy duplázó kombinált tippet állítottunk össze a meccsre, amelynek értelmében a skótok követnek majd el több szabálytalanságot, míg a hazai pályán játszó spanyolok a szögletek piacon nyerik a mérkőzést. 


✅ Tipp1: Skócia több szabálytalanság + Spanyolország több szöglet@ 1.97

Fogadási határidő: október 11. 20:45