EURO 2024

Idegenben is megalázzák a franciák a hollandokat?

Hollandia ezúttal sem várja túlságosan jó előjelekkel a Franciaország elleni Eb-selejtezőt.

Európa-bajnoki selejtezők pénteki játéknapjának legnagyobb rangadóját Amszterdamban rendezik, ahol Hollandia Franciaországot fogadja. Az oddsmestereknél a vendégek az esélyesebbek, sikerükre ugyanis átlagosan 2.30-szoros pénzt fizetnének ki.

Csapathírek

A hollandok nem indították jól az Eb-selejtezős sorozatot, ugyanis 4-0-ra kikaptak Franciaországban, majd mindössze 3-0-ra verték hazai pályán Gibraltárt. Ez követően jött a Nemzetek Ligájában az égés otthoni környezetükben (vereség az elődöntőben a horvátoktól, majd a bronzmeccsen az olaszoktól), ám a legutóbbi két ütközetükön már jól mentek.

Előbb 3-0-val küldték haza Görögországot, majd 2-1-re tudtak nyerni Írországban, így a franciák mögött a második helyet foglalják el. Igaz, a harmadik pozícióban lévő görögöknek is ugyanúgy kilenc pontjuk van, viszont a hellének eggyel több meccset játszottak.

Ronald Koemannak ugyanakkor bőven volt gondja a keret összeállítását illetően, hiszen a hazaiaknak igen sok a sérültjük. Flekken, Timber, De Ligt, Botman, Malacia, De Jong, Berghuis, Koopmeiners, Gakpo, Depay és Lang is maródi, ami pontosan egy komplett kezdőcsapatnak felel meg, és még mellettük is maradnak ki komolyabb játékosok...

Így nem meglepő, hogy hét olyan futballista is van Hollandia keretében, aki még nem volt válogatott. Főként kapusposzton gyűlhet meg Koeman baja, hiszen Verbruggen és Olij még nem húzta magára az Oranje szerelését meccsen, míg az ötszörös válogatott Noppertet alapvetően meg sem akarta hívni a korábbi legendás játékos, mert annyira nincs formában, de mivel Flekken is kidőlt, így kénytelen volt jelölni együttesébe...

A franciák ugyanakkor parádéznak a selejtezősorozatban, mind az öt meccsüket megnyerték (lenyomták a hollandokat, az íreket kétszer, a görögöket és a gibraltáriakat), méghozzá úgy, hogy 11 gólt lőttek és egyet sem (!) kaptak. Oké, a szeptember közepi, Németország elleni edzőmeccsüket elveszítették, de az a találkozó nem oszt vagy szoroz.

Deschampsnak is vannak ugyan gondjai, mivel Koundé, Upamecano és Saliba is kimarad (mellettük Kimpembe és Nkunku hiányát lehet még érdemes kiemelni), vagyis a védelemben lehetnek gondjai. Azonban azért a két Hernandez, Pavard vagy Konaté megoldhatja ezt a problémát, míg elöl Giroud, Griezmann, Mbappé, Coman és Dembélé is elérhető lesz.

Mire érdemes fogadni?

Ha a franciák nyerni tudnak pénteken, akkor biztosan kijutnak az Eb-re, no, nem mintha innentől lenne reális esélyük arra, hogy elbaltázzák a kvalifikációt. Ennek köszönhetően, illetve, hogy a hollandoknak kaparniuk kell, valamint ők lesznek a pályaválasztók, Deschampsék nyugodtan, kvázi teher nélkül léphetnek pályára.

Ha pedig nem csinálnak valami őrületesen nagy bakit, akkor ezt a félig-meddig tartalékos Hollandiát idegenben is legyőzhetik. No, vélhetően nem akkora kiütéssel, mint márciusban Párizsban (bár ez is benne van a pakliban), de -0,25-ös ázsiai hendikeppel érdemes lehet kivenni Franciaországot, amely tipp ugye teljesen csak az esetben veszítene, ha a hollandok tudnának nyerni.


✅ Tipp: Franciaország -0,25 (ázsiai hendikep) @1.92

Fogadási határidő: október 13. 20:45