EURO 2024

Igenis behúzzuk a bombameglepetést ezen az Eb-selejtezőn

Luxemburg izlandi meccsére még olyanokat is reaktivált a szövetségi kapitány, akiket "nem kellett volna".

Az Eb-selejtezők J-csoportja adja az eddigi egyetlen 18 pontos csapatot, így Portugália továbbjutása betonbiztos. Ronaldóék most azt a Szlovákiát fogadják, amely szintén jól áll, hiszen 3 pont fórja van Luxemburggal szemben, de mivel a két csapat majd a miniállam otthonában találkozik, talán még reménykedhetnek Luc Holtz fiai is. Ehhez azonban kell a 3 pont Izlandon.

A Vörös Oroszlánok eddigi szereplése kitűnőnek mondható, hiszen ikszeltek a szlovákoknál, verték Liechtensteint, nyertek Boszniában és hozták a kötelezőt Izland ellen otthon. Ez egy kifejezetten bravúros eredménysor, amelyet az sem árnyékol be túlságosan, hogy azért két meccsen 15-öt kaptak a portugáloktól...

Az évről évre fejlődő válogatott joggal reménykedhet, hiszen sorsa gyakorlatilag a saját kezében van, hiszen amennyiben pontot szerez Izlandon és nyer Portugália, úgy csupán meg kell nyernie maradék 3 mérkőzését az Eb-részvételhez.

Erős és tapasztalt legénységet is hívott össze Holtz mester, csupán egy kimaradó található, a Bastia jobbhátvédje, Florian Bohnert. Ott lehet viszont az a Gerson Rodrigues, aki igencsak megosztó személyiség Luxemburgban, behívása pedig felpaprikázta az indulatokat, hiszen a Sivasspor támadóját testi sértéssel vádolják és akár 2 éves börtönbüntetést is kaphat.

"Nem én vagyok a bírája annak, hogy valaki mit csinál a magánéletében, vagy mi történt évekkel ezelőtt. Úgy gondolom, hogy jelenleg az ártatlanság vélelme érvényesül. Nem született ítélet, és nem engedem meg magamnak, hogy bírót játsszak ebben az ügyben, és hogy olyan döntéseket hozzak, amelyek nem az én hatáskörömbe tartoznak" - mondta Holtz csütörtökön egy sajtótájékoztatón, amikor bemutatta a válogatott keretét a közelgő európai selejtezőmérkőzésekre.

Rodrigues egyébként az utolsó három válogatott meccset kiülte, de mint azt Holtz elmondta, soha nem látott lehetőség közelébe kerültek, nem engedheti meg magának, hogy ne a legjobb csapatát hívja be. A házi gólkirály mellett Olivier Thill is behívót kapott, akire pedig a szövetségi kapitány korábban azt mondta, soha többé nem kap behívót fegyelmi okokból.

406347

Luxemburg tehát mindent alárendel az érkező kihívásoknak, és bizony Izlandon nyerni komoly próbatétel lehet. A szigetországi csapat legutóbb Boszniát verte otthon, de Portugália és Szlovákia is csak 1-1 gólt tudott közé tenni. Ha azt nem is lehet mondani, hogy kezdi magát összekapni az izlandi futball, de legalább méltóságteljesen lehozzák Åge Hareide fiai ezt a selejtezőt.

Szeptemberben a felek egy igen jó meccset hoztak össze Luxemburgban, 35 lövési kísérletből 11 kaput is talált. Összességében mi nem értjük, miért favorizálják a bukik ennyire Izlandot, amely bár tét nélkül játszhat, jelenleg gyengébb csapatnak tűnik, mint az ellenfél.

Mi behúzzuk a vendégek sikerét, amelyet különböző ázsiai hendikepekkel lehet tovább biztosítani, de arról meg vagyunk győződve, hogy 1 pont meglesz Luxemburgnak.


✅ Tipp #1: X2 @1.96
 

✅ Tipp #2: Luxemburg +0 @2.99
 

Fogadási határidő: október 12. 20:45