Nemzetközi foci

Most kiderül mennyire erős az U21-es csapatunk

Skócia ellen jön az első valódi erőfelmérő, ahol kiderülhet, hogy mi lehet a valós célunk a csoportban.

A magyar U21-es válogatott a harmadik meccsére készül a selejtezősorozatban, Kazahsztán és Málta legyőzése után azonban jönnek a keményebb riválisok. A skót kirándulás után jövő kedden a belgákat fogadjuk, így jövő hétre okosabbak lehetünk, hogy valójában milyen reményeink lehetnek ebben a csoportban. Ne feledjük, a spanyolok is a hatos tagjai, tehát bravúrok sora kellene a fiataloktól a sorozat során.

Fotó: MTI

Hat ponttal startolt tehát Gera Zoltán együttese, azonban sem a máltaiak sem a kazahok nem az a szint, ami a szigetországban vár a válogatottra. Nem is érdemes komolyabb következtetést levonni azokból a találkozókból, de az mindenképp üdvözítő, hogy az elmúlt évekhez képest erősebb U21-es csapatunk van. Középső védők terén is végre van választási lehetősége a szövetségi kapitánynak, elől pedig a Kocsis Dominik, Lisztes Krisztián, Németh András és Vancsa Zalán négyesben bizakodhatunk. Gera Zoltán nyilatkozott a találkozót megelőzően, ahol a rivális erősségére is kitért.

"A brit stílusjegyek érvényesülnek ellenfelünk játékában, nagy tempójú, direkt futballra számítunk, a hazaiak minden bizonnyal megpróbálják érvényre juttatni majd a fizikai erejüket. Fontos lesz, hogy azt játsszuk, amiben jók vagyunk, és ne hagyjuk, hogy az ellenfél ránk erőltesse a saját stílusát. A skót válogatottnak jó futballistái vannak, akik neves klubokban szerepelnek, ezért roppant nehéz mérkőzésre van kilátás, de azon leszünk, hogy folyassuk a szeptemberben megkezdett jó sorozatunkat" – mondta Gera az mlsz.hu oldalnak.

A skótok egy meccsen vannak még csak túl, ahol a spanyoloktól 1-0-ás vereséget szenvedtek. A felkészülés során is váltakozó eredményeket hoztak, de az látszik a keretüket átfésülve, hogy egyáltalán nem egy verhetetlen évjáratról lenne szó. Vannak akár Manchester Cityben vagy Liverpoolban pallérozódó fiatalok, de szó sincs róla, hogy ott komolyabb játékperceket kapnának, a skót bajnokság pedig a két nagyot leszámítva nem bír valódi erővel már.

Mire érdemes fogadni?

Nem lesz esélytelen a magyar válogatott, de az elmúlt években általában ilyenkor jött el az első kijózanító pofon, ebből kiindulva nem merjük behúzni az X2-t. A gólokban azonban látunk potenciált, mindkét csapat betalálhat, ugyanis a támadóink bizakodásra adhatnak okot, de a skótok játéka a védőinknek aligha fog ízleni.

Ami pedig még tetszik nekünk az a több hazai szöglet, ugyanis ahogy Gera elmondta, brit stílusú futballra készülhetünk, ahol vélhetően előtérbe kerülnek az ívelések is, amik magukban hordozzák a szögleteket is skót részről.

 


✅ Tipp 1: Mindkét csapat szerez gólt @1.84
 

✅ Tipp 2: Több szöglet: Skócia @1.55
 

Fogadási határidő: október 13. 20:00