EURO 2024

8-as szorzójú tippünk is van a Ronaldóék selejtezőjére

A 100 százalékos Portugália Szlovákia legyőzésével bebiztosíthatja helyét a jövő évi Eb-n.

Péntek este Portóban fogadja a portugál válogatott Szlovákiát a 2024-es Eb-selejtező csoportkörében. A két csapat jelenleg vezeti a J csoportot és ha nem történik eget rengető csoda, akkor kéz a kézben fognak majd kvalifikálni a kontinenstornára. 

A házigazda Portugália 6/6-os mérlege azt jelenti, hogy egy pénteki sikerrel a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül kijutott az Eb-re, de akkor is biztos lesz a dolog, ha Luxemburg nem győzi le Izlandot, de a luzitánok szereznek legalább egy pontot. Ha még ez sem jönne össze, akkor sincs tragédia, hiszen Ronaldóék ezt a selejtezőt már nem tudják elbukni. 

Csapathírek 

Portugália legutóbb 9-0-s győzelmet aratott Luxemburg felett, ezzel pedig már 24-0-ra (!) alakított a csoportbeli gólkülönbségét. Ilyen dominancia mellett gyakorlatilag nem számít, hogy Roberto Martínez éppen kit is küld pályára, a belga szakembernek ráadásul igazán fontos láncszemekről nem is kell lemondania, bár a rutinos Pepe, Nuno Mendes és Renato Sanchez azért alighanem szóhoz jutott volna. 

A szlovákoknak még harcolniuk kell a második helyért, de aligha a portugálok elleni idegenbeli pontokkal gondolták megoldani a kérdést. Hiányzók a vendégeknél nem lesznek, Skiniar, Lobotka és Duda is kezdő lehet, akárcsak az egykori ferencvárosi támadó, Robert Mak. 

 

Mire érdemes fogadni? 

Portugália győzelmét 1.20 körül mérik a bukmékerek, amiben sok érték nincs, főleg amiatt, hogy a hazaiaknak akár egy döntetlen is elég lehet a kijutáshoz. Az 50 ezer néző persze szép focit és győzelmet akar látni, így nem kizárt, hogy ezt a meccset lesimázzák a luzitánok és 2-3 gólos győzelmet aratnak. Ezzel együtt is inkább érdemes lesz élőzni ezt a meccset, legalábbis a végeredményre vagy gólokra irányuló fogadásoknál. 

Bár a selejtezőben (is) Cristiano Ronaldo vezeti a házi góllövőlistát, a legutóbbi két tétmeccsen inkább Bruno Fernandes volt a portugálok ásza. A manchesteri középpályás a Luxemburgi kiütésből három gólpasszal (!) és egy góllal vette ki a részét, azt megelőzően pedig Szlovákiában az ő találata döntötte el a három pont sorsát. 

Megkockáztatjuk, hogy Bruno most is főszereplő lehet és egy gólt vagy egy gólpasszt most is összetud hozni. Erre az opcióra 1.73-as szorzóért lehet fogadni, ami nálunk megér egy próbát, szotyitippnek pedig a gól+assziszt is elképzelhető játék, kereken nyolcas szorzóért. 


✅ Tipp 1: Bruno Fernandes gólt lő VAGY gólpasszt ad@1.73
 

✅ Tipp 2: Bruno Fernandes gólt lő ÉS gólpasszt ad@8.00

Fogadási határidő: október 13. 20:45


 

[4044596] 2023-10-13 20:45:00 Portugália - Szlovákiax;