EURO 2024

Megizzasztja Málta a kijutásért küzdő olaszokat?

Ez a párharc ugyan vélhetően nem a legizgalmasabbak közé fog tartozni, de tippötletet azért hozunk rá így is.

Sok válogatottnál nyomtak restart gombot az utóbbi időben, ez volt a helyzet Olaszországban is, a korábban hősként ünnepelt Mancini nyáron állt fel a kispadról. A csapattal Eb-t nyerő tréner a világbajnokságra nem tudta kivezetni az Azzurrit, ezt a szégyent pedig nem nagyon feledtette az sem, hogy a Nemzetek Ligájában a harmadik helyre futott be a csapattal. Utódja a 64 éves, tavaly a Napolival Serie A-t nyerő Luciano Spalletti lett, akinek nem indult zökkenőmentesen új karrierje.

Az olaszok az Eb-selejtező C-jelű csoportjában vannak, ahol Angliával együtt topfavoritnak számítanak a továbbjutásra. Igen ám, csak Mancini vezetésével rögtön egy zakóval indították a kvalifikációs sorozatot, így hamar meleg lett a pite, Spalletti pedig első meccsén csak remizni tudott Észak-Macedóniával, így jelenleg három együttes áll hét ponttal az angolok mögött. Azt azért tegyük hozzá, hogy Donnarummáék eggyel kevesebb összecsapást vívtak meg eddig, ha tehát legyűrik Máltát, akkor elszakadhatnak három ponttal üldözőiktől.

Szerencséjük van a sorsolással, hiszen jelenleg több fontos játékos is maródi. Nem bevethető az első számú csatár, a válogatottban 17 gólnál járó Immobile, de Chiesa, Zaccagni és Scamacca sem 100 százalékos. A rutinos trénernél így Moise Kean, Giacomo Raspadori és Domenico Berardi is lehetőséghez juthat, viszont Sandro Tonali és Nicolo Zaniolo egy fogadási botrány miatt szintén mellőzve lesz.
 

Mire érdemes fogadni?

Máltának nem maradt más, csak a tisztes helytállás, hiszen 5/5 vereséggel a háta mögött már biztosan lemondhat az Eb-re való kijutásról. Na, nem mintha ez valaha realitás lett volna, de most már matematikai esélyük sem maradt a szigetlakóknak. A kulcsembereket nélkülözni kényszerülő olaszok viszont lehet a vártnál kicsit jobban megszenvednek majd szombaton, elvégre az utóbbi öt egymás elleni meccs egyikén sem tudtak kettőnél többet vágni Máltának. A szigetország válogatottját amúgy sem tömte ki nagyon senki, legutóbb 18 meccse kapott több, mint 4 gólt, így véleményünk szerint az alábbi tippre kínált szorzó simán játszható kategória.


✅ Tipp: 4 gól alatt (ÁH) @1.62
 

Fogadási határidő: október 13. 20:45