EURO 2024

A budapesti blama után ismét megégnek a románok?

Egy újabb döntetlen akár az Eb-jébe is kerülhet a románoknak. De nagy kérdés, mi lesz Izraellel...

Izrael a háborús állapotok miatt mind a Svájc, mind a Koszovó elleni meccsét később kénytelen lejátszani, ez pedig különös pikantériát adhat az I-csoportnak. A szextettben a helvétek továbbjutása szinte biztos, viszont a botlásoknak köszönhetően a román-izraeli harc nyitottá vált. Szomszédunk vasárnap Andorrát fogadja, amely papíron egy könnyű siker kéne legyen, de...

A románok ugyanis az utolsó öt meccsükből négyszer játszottak döntetlent, és amíg mondjuk a svájci 2-2-t lehet +1 pontként kezelni, addig a fehéroroszok vagy a koszovóiak elleni x már inkább -2 egységet jelent. Különösen fájó lehet a csütörtöki, Újpesten lejátszott 0-0 a fehéroroszok ellen, amely igencsak hiányozhat a végelszámolásnál. Persze a Iordanescuék mindent hibáztatnak magukon kívül, de tény, hogy egy kötelező győzelem alkalmával az 1.09-es xG-mutató nem túl acélos. A rutinos mester el is mondta, hogy rettenetesen csalódott az x miatt, hiszen 87%-ban sikerült pontosan passzolniuk, de az utolsó átadásokba mindig hiba csúszott.

Bár korai jóslatokba bocsátkozni, így könnyedén lehet igazi ki-ki meccs a novemberi Izrael-Románia, hiszen ha csak a papírformát nézzük, Izrael azt a meccset leszámítva 15-16 pontot gyűjthet a csoportban, míg Románia 17-18-at. Így tehát Andorra ellen nem hibázhatnak Stanciuék.

Andorra legyőzése ugyanakkor nem okozhatna problémát, a miniállam 2 ponttal szerénykedik a csoport utolsó helyén, és alighanem marad is a 6. pozícióban. Legutóbb Koszovó távozott 3 lőtt góllal a Pireneusokból, így az 5. hely megszerzésére sincs reális esély, esetleg a tisztes búcsúra.

Nem lesz ez igazán könnyű meccs a románoknak, hiszen Andorra képes kevés lőtt gólon tartani az ellenfelet. Márpedig a kínos budapesti eredmény után a nyomás biztosan szomszédunk legjobbjain lesz. Klasszikus 2-0-s meccs ez, ahogyan az odavágón is ez lett a végeredmény.

 


✅ Tipp #1: Pontos végeredmény 1-0, 2-0 vagy 3-0 - Igen @1.86
 

✅ Tipp #2: 6-8 szöglet között @2.63
 

✅ Tipp #3: Románia 0-ra nyer - Igen @1.46
 

Fogadási határidő: október 15. 20:45