EURO 2024

Örömfoci és góleső jöhet a törökök meccsén

Az előző kör egyik legnagyobb meglepetését a horvát-verés hozta, Yilmazék pedig aligha Lettország ellen lassítanak.

A Vincenzo Montella irányításával szárnyaló törökökre papíron nagyon könnyű feladat vár a hét utolsó napján, amikor is Lettország legjobbjait fogadják. Yilmazék helyzete igen kedvező a folytatásra nézve, hiszen legutóbb a legnagyobb rivális horvátokat sikerült legyűrni idegenben, így a csoport éléről várhatják a kezdőrúgást. Első helyeküt jó eséllyel meg is szilárdíthatják, hiszen mindössze 1.15 körül fogadhatunk a hazai győzelemre.

A csütörtöki, Eszéken megvívott összecsapás a selejtezős forduló egyik legjobb párosításának tűnt és viszonylag meglepő eredményt hozott. Az utóbbi két világbajnokságon brillírozó, világsztárokkal tűzdelt horvátok nem tudták feltörni a Montella-legénységet, a különbséget pedig végül Yilmaz gólja jelentette, aki Livakovic hibáját használta ki. Érdekesség, hogy a vasárnapi párosítás odavágóján is toronymagas favoritok voltak a törökök, de csak 3-2-re tudtak nyerni idegenben, mégpedig drámai körülmények között, a három pontot a 95. percben bebiztosítva.

Tudtad? A két együttes eddig nyolc alkalommal találkozott, ebből ötször Eb-selejtezőn. Ebből a törökök négy győzelmet jegyeznek.

A felállásban nagy változás nem várható, Montellának hiba lenne belenyúlni a horvátok ellen is jól muzsikáló kezdőbe, ugyanakkor immár újra bevethető az Al Ahli-sztár, Demiral, aki eltiltását töltötte. A Real Madrid fiatal ásza, Guler továbbra is maródi, ahogy Under sem kaphat lehetőséget. A vendég oldalon nehezíti a helyzetet, hogy a kezdőcsatár, Gutkovskis és Cernomordijs sem bevethető.

 

Mire érdemes fogadni?

Törökország nagyon ki van éhezve már a sikerre, hiszen az utóbbi öt vb-ről lemaradt és az Eb-ken sem tudott maradandót alkotni, de a Montella-éra egyelőre ígéretesnek tűnik. A kontinensvidalra való kijutás szinte már biztosan meglesz, főleg, ha vasárnap hozzák a kötelezőt, amelyre remek előjelekkel érkeznek. Az utóbbi 12 hazai Eb-selejtezőből csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát, míg a lettek zsinórban négy vesztes idegenbeli összecsapással a hátuk mögött érkeznek. A horvátok elleni diadal extra motivációt is adhat, immár a Montella-csapat védelme is nagyon rendben van, így az alábbi tippet vesszük kia a meccsre.


✅ Tipp1: Törökország kapott gól nélkül győz @1.70
 

Fogadási határidő: október 15. 20:45