EURO 2024

Nem tudunk másra fogadni a belga-svéden

A belgák óriási lépést tettek a csoportgyőzelem felé, míg a svédek az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodnának.

Talán csak kevesen hitték, hogy ennyire egyértelmű lesz az F-csoportban a két kijutó nemzet, ugyanis a belgák mellett az osztrákok is kilógnak ebből az ötösből, Svédország pedig szinte sansztalan már az egyenes ági Eb-re. A belga-svéd meccsen természetesen a nyugatiak a favoritok, ami látva a két csapat formáját, egyáltalán nem meglepő.

Nagyon nem megy ebben a selejtezősorozatban a svédeknek, hiszen Ausztria és Belgium ellen eddigi három meccsen három vereség a mérleg, az észtek és az azeriek ellen jöttek eddig a becsületgyőzelmek. A kijutásra matematikai esély még van, de jó eséllyel a kezdősípszóig már az is tovaszáll, ugyanis az osztrákok egy győzelemmel már biztosítják helyüket a legjobb kettőben, tét nélkülivé téve a svédek helyzetét.

A belgák az előző körben biztosították az Eb részvételt, most pedig már csak az első hely lehet a cél, ami a szövetségi kapitány, Tedesco számára még kellő motivációt biztosít.

"Szeretnénk bebiztosítani a csoportelsőséget, és ezt hétfőn, a szurkolóink előtt akarjuk megtenni" - mondta a sajtótájékoztatón. "Egy nagy célt elértünk azzal, hogy érvényesítettük az Eb-re szóló jegyünket, de a selejtezőnek még nincs vége.

Ennek ellenére néhány változás várható, de elmondta, hogy őrült kísérletezésre senki se számítson, 2-3 helyen változhat a kezdő tizenegy az osztrák meccshez képest.

Mire érdemes fogadni?

Bár egyik csapat számára sem túl fontos ez a meccs, a hazai pálya valamint a két csapat közti formabeli különbség okán komoly sansza lesz a belgáknak a győzelemre. A bukik a várható pihentetések okán inkább emelik a hazaiak szorzóját, noha mi így sem látunk akkora rizikót a hazaiban még így sem, hogy elriasszon minket. Ázsiai hendikeppel visszük el a belgákat, -0.75-ös tippünk két vagy többgólos hazai siker esetén lenne teljesen nyertes, de már egy gólnál is a fél tétünk nyer, amire közel duplázót kapunk.

Ha pedig békés 90 percnek nézünk elébe, a lapokból sem kellene feltétlen soknak feltűnnie, így a maximum négy kártya is jó választásnak tűnik erre a vélhetően kevésbé paprikás 90 percre.


✅ Tipp #1: Belgium -0.75 @1.91
 

✅ Tipp #2: Büntetőlapok száma 4.5 alatt @1.61
 

Fogadási határidő: október 16. 20:45