Darts

Ennyit fizet az új darts-csillag vb-címe

Ricardo Pietreczko elég előkelő helyen áll a fogadóirodák rangsorában. Túlértékelik vagy ez a realitás?

"Új darts-csillag született..." - írta a PDC a Twitter-oldalán, miután Ricardo Pietreczko a hétvégén óriási meglepetésre megnyerte a German Darts Championshipet. A 'Pikachu' becenévre hallgató német dartsostól láthattunk már korábban szép meccseket, de ezen a tornán minden összeállt nála.

Pietreczko szombaton 107-es (!) körátlaggal jutott tovább honfitársa, Martin Schindler ellen, majd vasárnap délután 102-es körátlaggal borította a papírformát Stephen Bunting ellen. A német tankja estére sem fogyott ki, az elődöntőben nem kis meglepetésre Michael van Gerwent küldte haza, majd a döntőben egy másik világbajnokot, Peter Wrightot győzte le. Mindkét skalpnak megadta a módját, hiszen a klasszis ellen a döntő legben hátsó pályáról dobott egy 10 nyilast, míg a skót ellen 100%-kal kiszállózott. Ezek a teljesítmények még a világ legjobbjaitól is megsüvegelendőek, nemhogy egy outsidertől, aki korábban ilyen rangú cím közelében soha nem járt még.

Tudtad? Amikor Major Nándor az MVM Dome-ban történelmi győzelmet aratott, akkor éppen Pietreczko ellen nyert 6-4 arányban.

"Nem találom a szavakat" - kezdte Pietreczko az értékelését, miközben jól láthatóan a könnyeivel küszködött. "Gyakran elképzeltem már, hogy versenyt nyerve állok itt fent, de az, hogy ez most valósággá is vált, egyszerűen hihetetlen dolog. Még azt sem vettem észre, hogy minden kiszállóm elsőre megvolt, egyszerűen csak örültem annak, hogy megdobtam őket. Hihetetlen érzés volt itt, Hildesheimben játszani, nagyon megszerettem ezt a helyet. Tudom, hogy képes vagyok legyőzni a világ legjobbjait, s mindent meg is fogok tenni ezért, ráadásul ott lehetek a Grand Slam of Darts-on is, úgyhogy nagyon boldog vagyok." (fordította: PDC Hungarian Fan Club)

Pietreczkóval tehát találkozhatunk majd a Grand Slamen, ami az év egyik legpatinásabb versenye és akár a decemberi világbajnokságra is kvalifikálhatja magát. Kíváncsiságból megnéztük, hogy most hova rangsorolják az irodák a német csodafiút.

Jelenleg 101-szeres kasszával kecsegtet Pietreczko vb-címe, tehát jelenleg esélyesebbnek gondolják például Raymond van Barneveldnél, de még José de Sousa oddsa is magasabb.

Ez azért elég hízelgő Pietreczkóra nézve...