EURO 2024

Ezeket néztük ki a sorsdöntő görög-hollandra

A felek lényegében egymás ellen döntik el, hogy ki jut ki a csoportból a franciák mellet az Európa-bajnokságra.

Hétfőn hét Európa-bajnoki selejtező kerül megrendezésre, a legnagyobb rangadót pedig kétségkívül Athénban rendezik, ahol Görögország és Hollandia néz farkasszemet egymással. A bukmékerek a vendégek felé hajlanak, a hollandok sikerére ugyanis átlagosan szűk kétszeres szorzó alatt lehet fogadni.

Csapathírek

Mindkét együttessel a pénteki játéknap előtt bővebben foglalkoztunk már, így most ezeket még egyszer nem tennénk meg. A görögök az írekkel csaptak össze az elmúlt hét utolsó munkanapján, s egy jó első félidőnek köszönhetően 2-0-ra nyerni tudtak Dublinban, így megőrizték második helyüket, s három pont az előnyük a hollandokkal szemben, akik ugyanakkor eggyel kevesebb meccset vívtak meg.

Az Oranje 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a franciák legjobbjai ellen, így ugyan továbbra is a harmadik pozícióban tanyázik, de ahogy az előbb említettük, immáron ponthátrányban van a hellénekkel szemben. A narancsmezesek egyébként nem voltak rosszak, de a sok hiányzójuknak köszönhetően nem tudták felvenni a versenyt a jóval acélosabb gallokkal.

Kulcsfontosságú lesz tehát a felek hétfői ütközete. Ha a görögök nyerni tudnak, akkor az utolsó meccsükön egyetlen pont elég tőlük hazai pályán a már biztosan Eb-résztvevő Franciaország ellen, bár, ha 3-0-nál nagyobb különbséggel verik a hollandokat, akkor már számolgatniuk sem kell. Ha viszont nem győznek, akkor borítékolható, hogy nem jutnak ki a kontinensviadalra.

Hollandiának akár még a szűkebb vereség is beleférhet, de akkor látható, hogy nem a saját kezében lesz a sorsa az egyenesági kijutást illetően. Ha el tudnak hozni egy pontot Ronald Koemanék Athénból, akkor szinte biztos, hogy kvalifikálják magukat a tornára, hiszen Írország hazai pályán, míg Gibraltár idegenben egyáltalán nem kellene, hogy gondot okozzon számukra.

A pénteki keretekhez képest nagy változás egyik oldalon sem történt, a görögöknél vélhetően Cavellasz most is kimarad, míg a hollandoknál Weghorst megsérült a franciák ellen, az első félidőben le kellett cserélni, de ott van a társaival Athénban, és ha minden jól megy újfent kezdő lehet.

Mire érdemes fogadni?

A felek odavágóját tehát 3-0-ra nyerték meg a hollandok. Ekkora különbségű siker egyik oldalról sem várható, sőt egy roppant szoros meccs van kinézőben, az is lehet hogy egy gól dönt, ha hirdetnek egyáltalán győztest...

A vendégek vélhetően öt védővel kezdenek, de nagy eséllyel a görögök sem rontanak ajtóstól a házba, még akkor sem, ha inkább ők vannak győzelmi kényszerben, avagy minden bizonnyal szokásuknak megfelelően kivárásra játszanak. Ennek megfelelően pedig több tippünk is van a találkozóra.

Az első, hogy mivel hatalmas lesz a tét, nem volna meglepő, ha jó néhány büntetőlap kerülne kiosztásra (amire a spori személye is alkalmas, hiszen Alejandro Hernández fújja majd a sípot), legalább hat, mint a mondhatni tükörsima odavágón (az eindhoveni meccsen a 3-0-s állást követően gyűjtöttek be öt sárgát a felek).

A második, hogy az odavágótól ellentétben nem várunk gólt, gólokat a meccs elején, így szerintünk az első találat nem születik meg a 30. percig.

A harmadik és egyben utolsó ötletünk pedig épp az előbbinek kvázi az ellentettje, avagy a 73. minutum után számítunk legalább egy találatra. A hajrában ugyanis valamely együttesnek biztos kockáztatnia kell, ami magában hordozza a gólt, így pedig jó eséllyel születhet a meccs végén legalább egy találat.


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 5,5 felett @1.85

✅ Tipp #2: 1. gól megszületik a 30. percig - Nem @1.86

✅ Tipp #3: Gól a 73. perc után - Igen @1.88

Fogadási határidő: október 12. 20:45