Tenisz

Kedden pályán Marozsán és Fucsovics - tippek a magyarokra

Mindkét magyar győzelemmel indíthatja a hetet, Marozsán Fábián esélyesként, míg Fucsovics Márton underdogként.

Aki még nem látott eleget Ázsiából, a héten még tehet egy látogatást Tokióba, ahol ATP 500-as tornát rendeznek, a magyarok viszont inkább visszatértek az öreg kontinensre. Fucsovics Márton és Marozsán Fábián közül utóbbi ülhetett fel jobb szájízzel a repülőgépre, hiszen a 24 éves budapesti teniszező Shanghaiban történelmet írt.

Marozsán három meccsen borította a papírformát Kínában, nyert többek között a 11. kiemelt Alex De Minaur ellen és legyőzte a top 10-es Casper Ruudot, így első magyarként játszhatott Masters-negyeddöntőt.

A fiatal magyar még a nyolc között sem adta olcsón a bőrét, hiszen elvitte az első szettet az ellen a Hubert Hurkacz ellen, akit végül senkinek sem sikerült legyőznie Shanghaiban. Hatalmas tornát rakott tehát össze Marozsán, aminek köszönhetően 26 helyet lépett előre a világranglistán és feljött a 65. pozícióba.

Marozsán a héten Antwerpenben lép pályára, méghozzá a 8. kiemelt Juan Pablo Varillas ellen. Érdekes lehet, hogy utóbbi a kiemelt, pedig már a magyar előkelőbb helyen áll a világranglistán, de amikor még a kiemelést meghatárizták, akkor ez fordítva volt. Bízzunk benne, hogy Fábi nem lép le a gázról, mert akkor ezt a meccset illene hoznia, hiszen a chilei alapvetően salakpályás teniszező, igaz a gyorsabb pályákról is vannak jobb meccsei. Amivel megküzdhet majd a magyar, hogy csütörtökön ugye még Shanghaiban játszott, tehát túl sok pihenője nem volt. Tippünk, hogy Marozsán nyer, de a vártnál talán szorosabb csatában.


✅ Tipp: Marozsán nyer és játékok száma 21.5 felett @ 2.16
 

Fogadási határidő: október 17. 10:00


Ami Fucsovicsot illeti, a wimbledoni negyeddöntősünknek sem sikerült rosszul a kínai kitérő, hiszen két meccset nyert és a harmadik kanyarban búcsúzott. Ami fájó lehet, hogy Francisco Cerundolo sem tűnt verhetetlennek és utána egy nem annyira friss Seb Korda jött volna, akit idén a US Openen egyszer már legyőzött. Na, de ezen most már felesleges lamentálni, hogy mi lett volna, ez így alakult, most már Stockholmra kell fókuszálni.

A svéd tornán egy korábbi stockholmi bajnok, Gael Monfils lesz Fucsovics első ellenfele. A francia mondjuk nem mostanság húzta be a trófeát, hiszen még a 2011-es kiírást tudta megnyerni. Bár a fogadóirodák a veterán gall játékost favorizálják, de azért idén már nagyon érződik Monfilson, hogy túl van a karrierje zenitjén. Nyáron a kemény pályás tornákon ugyan nem játszott rosszul, de azóta egyedül a Laver Kupában láthattuk, ahol két szettben kikapott a karrierje mélypontját élő Felix Auger Aliassime ellen.

Igazából nem gondoljuk, hogy Fucsovics underdog lenne egy 37 éves játékos ellen, még ha őt Gael Monfilsnak is hívják. Ezt a meccset 60-40-re a magyarnak adjuk, így 2.00 feletti oddson +EV-s a nyeretése.


✅ Tipp: Fucsovics nyer @ 2.06
 

Fogadási határidő: október 17. 10:00