EURO 2024

Nagy lépést tehetnek az Eb felé a szlovákok - két tippet néztünk ki rájuk

Óriási lépést tehet az Eb felé Szlovákia, amennyiben le tudja győzni idegenben Luxemburgot.

Nem történt különösebb nagy meglepetés az előző fordulóban, hiszen Portugália a papírformának megfelelően legyőzte hazai pályán Szlovákiát, míg Luxemburg döntetlent ért Izland vendégeként. Ezzel két pontra fel tudott zárkózni a második és egyben továbbjutást érő helyen tanyázó Szlovákia nyakára, ha pedig hétfő este hazai környezetben sikerülne megszereznie a három pontot északi szomszédaink ellen, akkor helyet is tudna cserélni a két válogatott. 

A fogadóirodák szerint a mérkőzésnek Szlovákia az esélyese, de a találkozó bizonytalan kimenetelét jól mutatja, hogy a szlovákok sikere is bőven kettes szorzó felett fizet. Luxemburg idei szereplése meglehetősen váratlan, Boszniában aratott győzelmének és Izland legyőzésének köszönhetően valódi versenyben van az Eb-szereplésért. 

Ugyanakkor a kiscsapat státuszát továbbra is jól mutatja,hogy a portugáloktól a két meccsen 15 gólt (!) kaptak.
Várható felállások
Luxemburg: Moris; Dzogovic, Mahmutovic, Chanot, Carlson, Pinto; V Thill, Sinani, Martins, Barreiro; Rodrigues
Szlovákia: Dubravka; Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko; Benes, Lobotka, Duda; Suslov, Bozenik, Mak

Mire érdemes fogadni?

A két csapat fordított felállásban egy nem túl izgalmas 0-0-t játszott, egy hasonló eredmény pedig akár Szlovákiának most is jó lehet. Ugyanakkor a legjobb megoldás a számukra az lehetne, ha megszereznék a három pontot, hiszen így 5 ponttal meglépnének Luxemburg előtt és biztosan tudnák tartani a négypontos fórjukat Boszniával szemben is. 

Az odavágón a szlovákok jóval közelebb álltak a győzelemhez, de Luxemburg hősien védekezése végül egy pontot ért. Nagy változást a játék képében most sem várunk, hiába a hazai pálya, Luxemburgnak ezúttal is a stabil védekezés és az abból megindított kontrák jelenthetik a lehetőségeket. 

Szlovákia Portugália ellen jó meccset játszott, tud miből építkezni, így véleményünk szerint ezen a meccsen megszerezhetik a három pontot. Egy ázsiai hendikeppel próbálkoznánk ezen a meccsen, amelynek értelmében döntetlen esetén a tétünk felét visszakapnánk. 


✅ Tipp #1: Ázsiai hendikep Szlovákia -0.25@1.75

✅ Tipp #2: Legtöbb szöglet Szlovákia @1.65

Fogadási határidő: október 16. 20:45