EURO 2024

A botrány után Angliában éghet meg az olasz válogatott

Még akár kiütést is hozhat az Anglia-Olaszország meccs, olyan rossz most a helyzet a vendégeknél.

A 2006-os Calciopoli-botrány után talán a legnagyobb balhé kezdődött el Olaszországban néhány nappal ezelőtt, bár azért a COVID alatti klubfinanszírozási ügycunami sem volt piskóta. Ezúttal viszont maguk a játékosok az érintettek, a fogadóbotrány pedig végigsöpörhet nem csak az egész Serie A-n, de a válogatott tagjain, sőt még akár a klubokon is. Márpedig ilyen hangulatban elutazni a Wembley-be, eléggé kemény feladat.

A szálak nagyon messzire vezetnek, felmerülnek olyan kérdések is, minthogy például tudott-e a Milan Sandro Tonali függőségéről és vajon nem ezért adta-e el őt a nyáron, de mivel ez a cikk elsődlegesen az Anglia-Olaszország Eb-selejtezőről szól, ebbe most jobban nem mennénk bele.

Ami biztos, hogy a fiatal középpályás nem játszik majd Anglia ellen, ahogyan a botrány másik nagy nevű érintettje, Nicoló Zaniolo sem, de Nicoló Fagioli is eltiltásra számíthat, a sérültek listája pedig emellett igen masszív.

Nagyon forró a hangulat a Squadra Azzurra háza táján...

A vészjósló jövő ellenére Olaszország legyőzte Máltát hazai pályán, de persze ez csak a szükséges minimum. Mivel a Squadra Azzurra ugyanúgy 10 ponttal áll, mint Ukrajna, ráadásul szomszédunk kötelező 3 pontért utazik az eddig 6 vereséggel álló Máltához, így az utolsó körökhöz érve alighanem ponthátrányban lesznek majd Luciano Spalletti fiai.

A reális matek alapján a 10. fordulóban úgy találkozik majd semleges pályán a két csapat, hogy mindkettő neve mellett 13 pont áll, az Eb-címvédőnek pedig egy iksz is elég lehet majd.

És ezzel gyakorlatilag ki is mondtuk, hogy masszív underdogként kezeljük az olasz csapatot Angliában, ez a jelenlegi keret ugyanis mérsékelten erős csak. A hiányzók és a közhangulat most nem játszanak Spalletti kezére, és ha végignézünk a legénységen, bizony azt láthatjuk, hogy ez a válogatott eléggé középszerű.

A tar mester természetesen lefutotta az ilyenkor szokásos tiszteletköröket, megvédve játékosait, de alighanem arra még ő sem számított, hogy néhány hónappal a csodálatos nápolyi bajnoki címet követően ilyen hátráltató tényezőkkel találkozik majd. Bár az olaszoknak jól jönne a 3 pont, lényegében sokat nem változtat, bármit is játszik itt az együttes, szinte biztos, hogy Ukrajna ellen Leverkusenben majd egy ki-ki meccs következik.

[4044692] 2023-10-17 20:45:00 Anglia - Olaszországx

Ami az angolokat illeti, Gareth Southgate csapata barátságos mérkőzéssel készült fel Ausztrália ellen, a masszívan tartalékos kezdőben pedig olyanok pályára sem léptek, akik kedd este a csapat magját alkothatják. Friss lábakkal futhat ki a gyepre így például a bombaformában lévő Bellingham, de Kane, Pickford, Rice és Walker sem játszott a szigetlakók ellen.

Bár az angolok pontszámilag még akár kerülhetnének bajba, mivel Észak-Macedónia és Málta lesz a 9-10. körös ellenfelük, erre nincsen semmi esély. Sőt, egy győzelemmel az olaszok ellen a biztos Eb-szereplés is meglenne.

A motiváció és a minőség is talán most inkább a hazaiak oldalán van, különösen azért, mert amikor Donnarummáék legutóbb a Wembley-ben jártak, annak Eb-győzelem lett a vége. Ezúttal egy jobb, egységesebb angol válogatott lesz a kissé zavart és tartalékos olasz gárda ellenfele.

Bár tavaly a Nemzetek Ligájában gólt sem lőttek az angolok 180 perc alatt az Azzurriknak, mi most sima találkozót várunk, méghozzá kapott gól nélkül az angolok részéről. Igaz, hogy az olaszok gyakran akkor teljesítenek a legjobban, amikor már mindenki leírta őket, de ez most mégsem az a helyzet, amikor borítjuk a papírformát.

 


✅ Tipp #1: Pontos végeredmény 1-0, 2-0 vagy 3-0 - Igen @2.47
 

✅ Tipp #2: Olaszország 0.75 gól alatt @1.71
 

✅ Tipp #3: Olaszország 9.5 kapura lövés alatt @1.90
 

Fogadási határidő: október 17. 20:45