EURO 2024

Igen erős tippet találtunk a finn-kazah ki-ki meccsre

A döntetlen mindkét csapatnak kieséssel érhet fel, így nincs helye óvatoskodásnak.

Bár látszólag kezd lassan eldőlni az Eb-selejtezők egyik legfurcsább csoportja, a H-jelű, azért lehetnek itt még izgalmak. A szlovén-dán duó 4-4 pontos előnnyel vezet a finn-kazah páros előtt, viszont a szomszédunk igen nagy hátránya, hogy a három másik csapattal ellentétben, rá már nem vár ingyen 3 pont San Marino ellen. Így viszont a kedd kora esti finn-kazah meccs arról dönthet, melyik csapatnak marad reális esélye az 1-2. helyre.

Szóval ha kicsit átírjuk a matematikát és kivesszük a San Marinóval, illetve még az északírekkel is játszó dánokat, akkor 3 csapat küzd a 2. helyért úgy, hogy 1-1 ponton belül vannak. Szinte lehetetlen megjósolni, mi lesz ennek a csoportnak a vége, ugyanakkor a kazahok nincsenek jó helyzetben, hiszen mindkét riválissal idegenben küzdenek meg - ezeken a meccseken pedig igazából nekik minimum 4 pontot kellene szerezniük. Hogy Finnországban vagy Szlovéniában könnyebb győzni, az nagy kérdés, mindenesetre itt a 6 pontos jelző magától értetődő - már csak azért is, mert ha a szlovének ma nyernek, akkor a Helsinkiben vesztes fél biztosan kiesett, remi esetén pedig a realitások alapján mindketten.

 

A favoritok mindenesetre a finnek, de a szlovéniai 0-3 után azért nem lesz egyszerű, különösen azért, mert leszámítva a miniállam elleni hatost, a góllövéssel hadilábon állnak a skandinávok, hiába bevethető a helyi legenda, Teemu Pukki.

Kazahsztánban egy kevés helyzetet hozó, szoros meccsen nyertek a finnek, és bizony az Olimpiai Stadionban is az 1-0 a legvalószínűbb kimenetel. Ugyanakkor ne felejtsük el, bármelyik csapat is lesz hátrányban, a második félidőre muszáj kockáztatnia, ahogyan döntetlennél sem játszhatnak biztonsági játékot. Ez a mérkőzés ugye a 6 órási idősávban kerül megrendezésre, tehát nem tudják majd, hogy áll Szlovénia Belfastban, de mivel a szomszédunk egymás elleni eredménye ráadásul jobb is, mint a finneké, a döntetlen sem opció számukra.

Bár a bukik joggal várnak itt kevés gólt, egy 2. félidős tipp azért igen erős ötlet lehet, ha tényleg ki kell nyílnia az egyik vagy akár mindkét gárdának. Ugyan az ázsiai gólszámos tippünkre az odds nem túl magas, szint semmi esélyét nem látjuk, hogy vesztes legyen az ötlet.

 


✅ Tipp #1: 2. félidő 1.0 gól felett @1.62
 

✅ Tipp #2: Utolsó gól időpontja: 73. és 90. perc között @2.01

 

Fogadási határidő: október 17. 18:00