Aranylabda

Kiszivárgott ki nyeri az Aranylabdát, szétestek az oddsok is

Sajtóhírek szerint eldőlt, hogy ki nyeri idén az Aranylabdát. Az oddsok is meghaltak.

A spanyol sajtó szerint eldőlt, hogy melyik játékos kapja az október 30-án Párizsban megrendezésre kerülő 2023-as Aranylabda-gála fődíját. 

 

Bár ezek még nem hivatalos információk, minden bizonnyal a győztes Lionel Messi lesz. 

 

Az argentin sztárjátékos pályafutása 8. Aranylabdáját veheti majd át, amivel tovább növelte előnyét az örökrangsorban és minden bizonnyal hosszú-hosszú évekre, évtizedekre be is betonozta magát az élre. 

A 2022-es Aranylabdára a július 31-én véget érő női Európa-bajnoksággal húzták meg a határt, így az év végi, katari férfi világbajnokság már a 2023-as díjba számít majd bele. . 

Bár klubszinten a norvég Erling Haaland triplázni tudott a Manchester Cityvel, őt lett az angol és európai gólkirály és az Év játékosa is Angliában, a világbajnokságon nem tudott részt venni Norvégia gyengélkedése miatt. 

Messi viszont ott volt a vb-n és Argentínával meg is nyerte a világbajnokságot, őt választották meg a torna legjobb játékosának, 7 góljával és 3 gólpasszával pedig ezüstcipőt is bezsebelte Mbappé mögött. 

Az Aranylabda győztesére 100 ország delegált újságírói szavazhattak. 

 

Az oddsok megerősítik a pletykákat 

Miután kiszivárgott a győztes kiléte, a fogadóirodák többsége be is zárta az Aranylabda-piacokat, ugyanakkor egy-két helyen még elérhetőek ezek a fogadások. Jól látható, hogy Messi végső sikere 'lenullázódott' vagyis semmit nem fizet már, ami azt is jelentheti, hogy valóban az argentin klasszis nyeri az Aranylabda szavazást. 

 

Az Aranylabdát először 1956-ban ítélték oda, és az angol Sir Stanley Matthews érdemelte ki. Egyetlen magyarként eddig Albert Flórián kapta meg a díjat, 1967-ben. Az utóbbi években egyre több és hangosabb kritika érte a rangos elismerést, amelyet 2008-tól egy kivétellel két játékosnak adtak. Az argentin Lionel Messi hétszer, a portugál Cristiano Ronaldo ötször bizonyult a legjobbnak, egyedül a horvát Luka Modric törte meg a két klasszis sorozatát 2018-ban